Foto: DELFI Aculiecinieks
''Pēc Parīzes notikumiem doties ceļā gatavojamies bez īpašas sajūsmas. Sākotnējais mierinājums, ka Briselē tomēr varētu būt drošāk nekā Francijas galvaspilsētā, izgaist līdz ar ziņu, ka tieši Briselē slēpjas viens no vainīgajiem... Tomēr, lai vismaz mājiniekos nevairotu trauksmi, cenšamies noskaņoties pozitīvi!'' stāstu par komandējumu uz Briseli iesāk portāla "Delfi" lasītāja Krista.

''Trešdiena un ceturtdiena Briselē paiet visnotaļ mierīgi, ik pa brīdim gan redzam bruņotu kareivju patruļas, un ikviena automašīnas sirēna liek neviļus sarauties vai tramīgi atskatīties. Piektdienas vakarā spriedze jau ir nedaudz pieaugusi. Kareivju patruļas vecpilsētā redzamas biežāk, pat Manneken Pis ir ticis pie bruņotiem miesassargiem, un armijas automašīnas pavada policijas busiņi ar ieslēgtām sirēnām.

Ir sajūta, ka kaut kas briest, bet nav īsti skaidrs, kas. Sestdienas rītā uzzinām, ka metro ir slēgts, un terorisma draudu līmenis paaugstināts. Viesnīcā neviens neko vairāk paskaidrot nevar, arī nekādus īpašus norādījumus, kas tūristam būtu jāņem vērā, mums nedod. Lielveikals ir vaļā, bet jau pēc minūtēm 20 mums tiek paziņots, ka tas tiks slēgts un mums jāiet ārā. Viss notiek lēnām un bez panikas, daži veikali turpina strādāt, citi veras ciet... Uz gājēju iepirkšanās ielas ir parādījusies armijas automašīna, kareivju patruļas nu jau stāv aizsegtām sejām. Mazie veikaliņi gan joprojām vaļā, bet katrā no tiem aina paveras līdzīga – pārdevējas drudžaini sazvanās, visticamāk, ar īpašniekiem un jautā, ko darīt. Cik nu var noprast no sarunām franciski, viņas skaidro, ko redz aiz loga un ko dara kaimiņi.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Vienā no veikaliņiem atvadoties ar pārdevēju apmaināmies ar tradicionālo "Have a nice day" un zīmīgiem acu skatieniem. Saku, ka mēs jau šovakar dodamies prom, bet viņi gan lai turas, uz ko meitene iesaka rūpīgi sekot, vai reisi netiks atcelti, jo situācija mainoties ik pa minūtei! Neko vairāk gan arī viņa nezina un paskaidrot nevar. Dažu minūšu laikā arī visas pārējās bodītes ir ciet. Pa ielu pretim nāk ārzemju filmēšanas grupa un reportieris garām ejot jautā, vai mēs zinām, kas notiek?

Lai neizaicinātu likteni vilciena vietā izvēlamies taksometru, un kaut arī mūsu reiss ir tikai vakarā, jau pēc pulksten 12 dodamies uz lidostu. Taksistam vienīgais kreņķis par to, ka parasti sestdienas viņš pavadot ar ģimeni, bet šoreiz boss licis nākt uz darbu, jo paredzama lielās peļņas diena. Pēdējo spriedzes elpu vēl sajūtam nosēžoties Frankfurtē, kad tumsā un lietū turpat pie lidmašīnas trapa vācu policija katram pasažierim pārbauda pasi. Ar to arī viss beidzas, tālāk līdz pat Rīgai viss rit mierīgi! Nekad vēl tik ļoti nav gribējies uz mājām!'' savu stāstu noslēdz Krista.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!