Foto: DELFI Aculiecinieks
Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) jau kādu laiku nestrādā vairāki pirmā stāva tualetē esošo izlietņu krāni, kā arī vairāki garderobes skapīši mēnešiem ilgi ir salauzti, bet neviens tos nelabo, portālam "Delfi" raksta kāds aculiecinieks.

"Ar katru mēnesi arvien jauni skapīši tiek aplīmēti ar uzrakstu "nedarbojas". Ja tā turpināsies, pēc gada būs vien pāris desmiti skapīšu, kurus var izmantot," raksta aculiecinieks. Lasītājs arī norāda uz to, ka no pirmā stāva tualetēs esošajām izlietnēm "divas jau kādu laiku ir bez krāniem, bet vēl vienai nereaģē sensors".

Abas minētās problēmas ir apzinātas un jau tiek risinātas, portālam "Delfi" norādīja bibliotēkas pārstāvis Augusts Zilberts.

"Runājot par ūdens krāniem – to mehānisms ir saistīts ar elektroniku, kas nodrošina ūdens tecēšanas sākšanas un tecēšanas apturēšanas sensora darbību. Tika konstatēts elektronikas, kā arī krāna motora defekts, līdz ar to LNB inženieri ūdens krānus noņēma un nosūtīja uz rūpnīcu Vācijā," skaidroja Zilberts.

Tagad bibliotēka gaida divu jaunu krānu pievedumu, kas tiks nomainīti garantijas ietvaros. Savukārt trešā krāna sensora darbības kļūda ir fiksēta, un drīzumā tiks pārbaudīts, vai arī šo krānu sūtīt atpakaļ, vai tomēr, sekojot rūpnīcas norādījumiem, to var saremontēt šeit uz vietas, teica LNB pārstāvis.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Savukārt vairāki skapīši nestrādā galvenokārt bojātu slēdzeņu un atslēgu dēļ. "Šī problēma LNB Saimniecības departamenta kolēģiem arī ir zināma. Diemžēl pagaidām šim tematam laika trūkuma dēļ nav sanācis pievērsties," skaidroja Zilberts. LNB prioritāri bijuši citi darbi, piemēram, LNB priekšlaukuma jeb "skeitparka" renovācija, flīžu maiņa pie ēkas sagādes zonas, kā arī gājēju celiņa izbūve ēkas priekšpusē.

LNB pārstāvis gan norāda, ka skapīši ir pietiekamā daudzumā, lai bojāto skaits neierobežotu darba kārtībā esošo skapīšu izmantošanu. "Taču šī problēma nav aizmirsta un noteikti tiks novērsta," piemetināja Zilberts.

"Delfi" jau vairākkārt vēstījis par dažādām ķibelēm, kas atgadījušās Gaismas pilī, piemēram, pērn rudenī neilgi pēc garantijas termiņa beigām no bibliotēkas ēkas apšuvuma vietām atdalījās flīzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!