Foto: DELFI
Delfi lasītājs Jānis dalās pieredzē ar jaunu viedtālruni. Delfi lasītājs Jānis dalās pieredzē ar jaunu viedtālruni. Delfi lasītājs Jānis dalās pieredzē ar jaunu viedtālruni. Delfi lasītājs Jānis dalās pieredzē ar jaunu viedtālruni.

"Priecējošas kvalitātes vidējās klases viedtelefoni ir, šķiet, visplašākā saziņas līdzekļu kategorija, un nu tai pievienojies jauns glauns kundziņš no HTC nometnes – "Desire 500", kam gribas prognozēt lieliskus panākumus un kas drīzumā parādīsies arī Latvijā.

Jaunais Taivānā bāzētā viedtelefonu ražotāja produkts manās rokās uz dažām dienām nonāca nejauši, un jau visai drīz tapa skaidrs, ka šim telefonam nebūs grūti delikāti pabīdīt nostāk daudzus konkurentus kategorijā līdz 200 latiem. Jaunais HTC uzreiz noķēra ar savu dizainu, tīkamu gludas plastmasas korpusu (kas to atšķir no dārgākiem alumīnija mundierī tērptajiem HTC modeļiem, bet vienalga ir ļoti kvalitatīvi nostrādāts) un lielisko krāsu salikumu – balts ar zilu. Nudien nav tā, ka telefons var būt tikai melns!

Iespaids Nr.2 – HTC Desire 500 un tā ekrāns – liels! Bet tieši pašā laikā cilvēkiem ar lielākām rokām un gariem pirkstiem – varēs bakstīt 4,3 collas lielo displeju, izmantojot vienu roku. Pārbaudīts praksē.

Ņemot vērā, ka "Android" tālruni pētīju pirmo reizi, šķita, ka rakšanās pa tā izvēlnēm prasīs ilgāku pierašanas laiku. Tomēr nē – itin viss, ko meklēju, atrodams intuitīvi un bez rakšanās instrukcijās. Cita lieta, ka HTC sasmīdināja ar vairāku izvēlņu latviskojumiem. Piemēram, tādi termini kā "laikspiedols" un "iespējot" vienlaikus modina šķību smīnu un endzelīnisku piktumu.

Iepriekš dzirdētas atziņas par "Android" telefoniem bieži nebija slavinošas – tie ķeras, karas, bremzē, apstājas, restartējas. Darbojoties ar HTC Desire 500, neko tādu nepamanīju. Tieši otrādi – interneta pārlūks, navigācijas programmas, audio un video loriņi darbojās nevainojami un zibenīgi. Saziņa, izmantojot e-pastu un gTalk, tālrunim grūtības nesagādāja. Te jāpiebilst – telefona skaļrunis darbojas lieliski un arī zvans mammai, atrodoties trokšņainā vidē uz ielas, problēmas nesagādāja.

Tiesa, jāatceras, ka, iegādājoties šādu tālruni, uzreiz budžetā jāieplāno arī micro SD atmiņas karte. Telefonā iebūvētie 4 gigabaiti noderēs programmu glabāšanai, bet nez vai kam daudz vairāk.

Testējot programmas, iedarbināju "Endomondo Sports Tracker" un devos ierastajā skriešanas maršrutā, kas ved arī mežā. Tur reizumis citiem viedtelefoniem ir zudis un raustījies GPS pārklājums un skrējiena distances mērījumi līdz ar to bijuši neprecīzi. HTC šādus pārsteigumus nesagādāja. Citādi ar pārmērīgu slodzi telefonu gan nemocīju – nepārbaudīju, cik programmas vienlaicīgi iespējams kustināt, tāpat arī atturējos ķerties pie spēlītēm.

Atsevišķs stāsts par mūzikas lietām. Tālruņa piedāvātais mūzikas atskaņojums ir korekts un sabalansēts, pārbaudīju to gan ar roka, gan džeza, gan elektroniskās mūzikas ierakstiem, izmantojot AKG vidējās klases slēgtā tipa austiņas. Atsevišķs stāsts ir par "Beats Audio" režīmu, kas izmantojams tikai ar "Beats Audio" austiņām (HTC pieder daļa "Dre Beats Audio" akciju), kas maksā bargu naudu. Paklausoties kādu ierakstu ar šīm austiņām un "Beats Audio" režīmā un pēc tam to izslēdzot, atšķirība ir kā diena pret nakti. Salīdzinājumam – pilna spektra skaņas amplitūda, kādu var sniegt stereo austiņas, un skaņas pilnība caur plastmasas maisiņiem uz ausīm... Eh, cik ātri var pierast pie labām lietām.

Savukārt telefona astoņu megapikseļu kamera šķita standartīgs ekipējums, kas neizcēlās ar īpašiem pārsteigumiem, kaut jāatzīst – darbojās ātri. Kā redzams pievienotajās bildītēs, krāsu attēlojums ir samērā patiess, taču ar noslieci nejēdzīgi spilgtināt krāsas, tostarp arī kontrastējošos apstākļos. Tas, kā redzat, attiecināms gan uz saules apspīdētajām dālijām, gan baltu suņa asti uz zaļas zāles fona, gan arī ne pārāk veiksmīgu gaismas mērījumu uz "pārdedzinātām" debesīm, kas kontrastē ar tumšajiem kokiem...

Pustumsas un tumsas apstākļos ar šo aparātu bildēt nevajag, arī digitālo tuvinājumu labāk neaiztikt. Zibspuldzīte diezgan labi noderēs vakarīgiem portretiem un arī kā lukturītis. Īsi sakot, telefonbildes derēs to pamatmērķim – izmantošanai sociālajos tīklos un tamlīdzīgi, bet diez vai lielformāta izdrukām.

Šajā vietā laikam būtu jāsaka tā – HTC Desire 500 ir brīnišķīgs vidējās klases tālrunis, kas nenoliedzami radīja man vēlmi tādu iegūt un nomainīt kādu tiešu tā oponentu."

Tālruņa specifikācija:
Izmērs: 131.8 x 66.9 x 9.9mm

Svars: 123g

Erkāns: 4.3", 800×480

CPU: 1.2GHz, četrkodolu

RAM : 1 GB

Android 4.1.2 ar HTC Sense 5

Atmiņa : 4 GB

Papildus: micro SIM
Kamera: 8 MP
Baterija: 1800mAh, maināma

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!