Foto: LETA
Uzticamais portāla "Delfi" lasītājs Leons Stiprais sveic visus Štāba bataljona atjaunošanas 28. gadadienā.

"Sveicu jūs sakarā ār Štāba bataljona atjaunošanas 28. gadadienas svētkiem. Man tie ir nozīmīgāki par neseno Armijas štāba bataljona simtgades svinībām. Jo realitāte ir tāda, ka 1940. gadā bataljons tika izformēts un daudzi virsnieki represēti. Karogs pazaudēts. Atjaunots 1992. gada 1. februārī," norāda Leons Stiprais.

Viņš uzsver, ka portāla "Delfi" sadaļa "Delfi Aculiecinieks" par šo bataljonu ir rakstījusi ļoti daudz. "Arī no mana atmiņu kamoliņa," uzsver lasītājs.

"Uzskatu, ka tie virsnieki, kuri atnāca uz bataljonu 1992.-1994. gadā ir pelnījuši sevišķu pateicību. Jo, ja krievu armija izlemtu pielietot spēku, tad visi virsnieki un virsdienesta instruktori skaitītos valsts nodevēji (PSRS). Sekas - Sibīrija vai pat nāvessods.

Pie tam, šajā laikā nekādi Latvijas valsts apbalvojumi vēl neeksistēja. Aizgājušie virsnieki palika bez paldies.

Tā bija apzināta, ja ne varonība, tad drosme. Armija un valsts viņiem ir palikusi šo pateicību parādā. Uz mani tas neattiecas, jo esmu saņēmis visu līmeņu goda zīmes. AM (1), Armijas (1) un bataljona komandieru (3). Arī sabiedrisko organizāciju paldies," raksta Leons Stiprais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!