Foto: DELFI
Šī gada ieskaņā Rīgas Dzemdību namā pasaulē nākušo mazuli vecāki reģistrēja turpat ēkā izvietotajā dzimtsarakstu nodaļā. Viņiem par pārsteigumu grāmatai, ko vecāki saņēma kā dāvanu no Rīgas domes, titullapā bija nogriezts stūris un pazudis bijušā Rīgas vicemēra Andra Amerika (GKR) vārds un paraksts.

Pāra pirmā atvase Rīgas Dzemdību namā pasaulē nāca pirms diviem gadiem. Arī šo atvasi vecāki reģistrēja turpat Dzemdību nama telpās izvietotajā dzimtsarakstu nodaļā un arī saņēma grāmatu "Mūsu bērns", tikai ar neskartu titullapas stūri, kur varēja lasīt Andra Amerika vārdu un parakstu, portālam "Delfi" stāsta lasītājs.

Sazvanot dzimtsarakstu nodaļu Dzemdību namā, portālam "Delfi" izdevās noskaidrot, ka stūri grāmatas titullapai pērnā gada nogalē nogriezušas nodaļas darbinieces. Tas darīts, lai izvairītos no cilvēku pretenzijām un jautājumiem, kāpēc grāmatā pie vicemēra amata norādīts cilvēks, kas posteni vairs neieņem. Pie tam lēmums nolocīt un nogriezt titullapai stūri ticis pieņemts, konsultējoties ar augstāk stāvošām amatpersonām.

Dzimtsarakstu nodaļā grāmata "Mūsu bērns" tiek raksturota kā skaista, fundamentāla, ļoti jauka un vecākiem noderīga. Grāmatā apkopota jaunajiem vecākiem noderīga informācija, saņemtas pozitīvas atsauksmes. Tādējādi nav bijis iemesla grāmatu nedāvināt tikai tāpēc, ka mainījies vicemērs, portālam "Delfi" sacīja iestādē. Titullapas stūra nogriešana grāmatai no defekta devusi efektu, jo tagad tā izskatoties kā jauna tipa grāmata, kurai jau titullapas stūrī redzams grāmatas nosaukums. Pavisam šķirties no nekorektās titullapas nebūtu bijis pareizi, jo lasītājs nezinātu, ka grāmatas sponsors ir Rīgas dome, norādīja nodaļā.

Patlaban gan dāvājamo grāmatu ar "nevēlamo" Amerika autogrāfu nodaļā palicis pavisam nedaudz.

Arī Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis Mārtiņš Vilemsons portālam "Delfi" apliecināja, ka jaunajām grāmatām jau apstiprināts dizains. Februāra beigās tās jau varētu tikt piegādātas dzimtsarakstu nodaļām. "Grāmatas tiek pasūtītas katru gadu, ņemot vērā dzimstību," informēja Vilemsons, piemetinot, ka no pagājušā gada atlikušajiem eksemplāriem Amerika paraksts noņemts, jo viņš vairs neieņem domes priekšsēdētāja vietnieka amatu.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!