Foto: LETA

Pirmdienas vakarā pie portāla "Delfi" vērsās kāda Valsts policijas (VP) darbinieka sieva, kura ir sašutusi par drošības apstākļiem vīra darbavietā, proti, katru dienu viņam jākontaktējas ar lielu skaitu cilvēku, bet koronavīrusa pandēmijas laikā viņam un viņa kolēģim netiek izsniegtas maskas un dezinfekcijas līdzekļi, bet viena paciņa ar cimdiem tiek izsniegta uz četrām dienām.

"Vīrs vaicāja savam priekšniekam, kā gan viņam strādāt šādos apstākļos? Viņi ieteica mazgāt rokas un nežēlot ziepes," tā "rus.delfi" klāstījusi policista sieva. "Vīram nav ļauts sazināties ar masu plašsaziņas līdzekļiem, jo viņš pilda dienesta pienākumus, bet lielākajai daļai policistu taču ir sievas un bērni!" Viņa arī teic, ka pati šī iemesla dēļ nokļūst riska grupā, tiesa, viņas izredzes pārciest vīrusu ir krietni lielākas, nekā citiem. Sieviete uzskata, ka, neaizsargājot policistus, šādi briesmām tiek pakļauti arī citi cilvēki – viņa kontaktpersonas ik dienu. Policista sieva mudina pievērst lielāku uzmanību valsts drošībai "Pa to laiku esmu gatava savam vīram pirkt masku pat par paaugstinātu cenu. Veselība ir dārgāka!" tā "rus.delfi.lv" uzsvērusi policista dzīvesbiedrene.

"Valsts policijas darbinieki, balstoties uz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un Slimību profilakses un kontroles centra sagatavotajām rekomendācijām, ir instruēti par individuālo aizsardzības līdzekļu lietošanu," uzsver VP pārstāve Elīna Priedīte.

"Ņemot vērā, ka šobrīd visā pasaulē aizsardzības līdzekļu pieejamība ir ierobežota, policija dara visu iespējamo, lai ar individuālajiem aizsardzības līdzekļiem – cimdiem, dezinfekcijas līdzekļiem un sejas aizsargmaskām – nodrošinātu darbiniekus īpaši situācijās, kad tas tik tiešām ir nepieciešams."

Viņa skaidro, ka primāri ar šiem aizsarglīdzekļiem tiek nodrošināti tie policijas darbinieki, kas veic reaģēšanas funkciju. Kā sola VP pārstāve, ar aizsarglīdzekļiem tiek un tiks nodrošināti arī darbinieki, kas strādā iecirkņu dežūrdaļās. "Jāņem vērā, ka viens no veidiem, kā palīdzēt novērst vīrusa izplatīšanos, ko min arī Slimību profilakses un kontroles centrs, ir regulāra roku mazgāšana ar ziepēm un ūdeni vismaz 20 sekundes, ko arī iesaka darīt Valsts policijas darbiniekiem," vēlreiz atgādina Priedīte.

"Ja Valsts policija saņems informāciju no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, ka viņiem ir nepieciešama palīdzība notikuma vietā, kur ir inficēta persona, mediķi nodrošinās policijas darbiniekus ar papildu aizsarglīdzekļiem," uzsver VP pārstāve.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu – dāvanu karti iepirkumiem "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!