Marta sākumā pie kārtējā nama Purvciemā - Detlava Brantkalma ielā 19 - uzstādīja zīmes, kas aizliedz stāvēt. Protams, es neapšaubu zīmju izvietošanas likumīgumu, bet vēlos izgaismot šādas rīcības plusus un mīnusus.

Arvien vairāk Rīgas pilsētas daudzstāvu namu iekškvartālos savas automašīnas ir iespēja novietot stāvēšanai ar īpašām atļaujām.

Piemēram, pie Detlava Brantkalna ielas 19 ir uzstādītas ceļa zīmes par stāvēšanu ar apsaimniekotāja& DzĪKS "Pavadonis" atļaujām. Ar šādu ierobežojumu jārēķinās gan nama iedzīvotājiem, kuriem tiek izsniegtas atļaujas, gan arī apkārtējo namu iedzīvotājiem, uz kuriem atļauju izniegšanas sistēma neattiecas.

Jārēķinās, ka nama iemītnieku īpašumā esošo automašīnu skaits būs lielāks, nekā pieejamo stāvēšanas vietu skaits. Starp citu, blakus namā ir 71 dzīvoklis, bet stāvvietā - vieta vien 22 automašīnām.

Ja automašīnu skaits būs lielāks, tad automašīnas tāpat tiks novietotas pie blakus namiem. Arī pašiem atļauju izsniedzējiem būs jāizšķiras - kuram dot un kuram nedot atļaujas. Jārēķinās, ka ciemiņiem - auto novietošanas atļauju nebūs.

Iztēlojaties arī situāciju, ka, piemēram, atļaujas īpašniekam fiziski nav kur auto novietot, jo visas vietas ir aizņemtas. Kā rīkosies autovadītājs?Viņš vispirms pārbaudīs, vai visām te novietotajām automašīnām, ir izsniegta atļauja, ja kādai tā nebūs redzema, vērsīsies policijā, kura vainīgajam uzliks nežēlīgu naudas sodu.

Būs taču arī gadījumi, ka autovadītāji atļauju aizmirsīs izvietot redzamā vietā, kas nozīmē kārtējās darīšanas ar policiju.

Pastāv iespēja, ka starp nama iedzīvotajiem radīsies konflikti. Vai tiešām šādu ierobežojumu ieviešana uzlabos blakus nama iedzīvotāju dzīvi?

Sūtiet arī savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti 30 eiro vērtībā "Lage" restorānu - "Gan bei", "Thali" - apmeklējumam.

Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Smalkāk par noteikumiem, kā arī par to, kā darbojas jaunā reportāžu atalgošanas sistēma, lasiet: 'Delfi Aculieciniekam' jauni noteikumi; sūti reportāžu un saņem balvas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!