Foto: DELFI Aculiecinieks
Visai neparastus atradumus Lielajā talkā guvuši vairāki "Delfi" aculiecinieki, kuri uzgājuši ne tikai apavus, apakšbikses, bet arī 100 eiro.

Jau ziņots, ka 28. aprīlī visā Latvijā notika Lielā talka, kuras laikā tūkstošiem iedzīvotāju sakopa apkārtni. Arī "Delfi Aculiecinieks" mudināja iemūžināt un pastāstīt par neparastajiem atradumiem Lielās talkas laikā.

"Delfi" aculieciniece Aija pastāstīja, ka Saldus apkārtnē viņa talko jau vairākus gadus, bet šogad viņa par apkārtnes sakopšanu saņēma arī nelielu atlīdzību. "Tikai šogad ''Cūkmens'' samaksāja par darbu, bija jau arī kartes un paroles, telefona numuri. Izrādās, ka netāls kaimiņš! Uzvalks gan cita," raksta Aija.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Savukārt Māra Lielās talkas laikā atradusi apavus, kas bijuši ļoti labā stāvoklī. "Talkojot atradu šādas, labā stāvoklī, bez caurumiem, vēl lietojamas.Mēģinu iedomāties - kā tas ir - ej cauri mežam, pēkšņi ienāk prātā - ai, labāk basām kājām, un apavus atstāj zem egles! Otrs variants - skrien krosiņu tik aizrautīgi, ka nepamani, ka botes nokrīt," joko reportāžas autore.

Foto: DELFI Aculiecinieks

"Šīs atradām Berģos, "izvirtību mežiņā". Aptuveni L izmērs, caurumu nebija, labā stāvoklī, tikai slapjas. Kaimiņš piedāvāja sievai, viņa atteicās," stāsta aculiecinieks Edgars.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Savukārt talkotāja Māra Daugavas krastā atradusi izlietni. "Mežmalā pie Daugavas kāds papūlējies atstiept izlietni," ziņo aculieciniece.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Brašie talkotāji Vīnē sagatavojuši un "Delfi Aculieciniekam" iesūtījuši īpašu video sveicienu tautiešiem Latvijā. "Lai palīdzētu Latvijas "zaļajam vēstījumam" izskanēt tālu aiz tās robežām un atbalsoties arī katra ārpus Latvijas mītoša latvieša domās un darbos, Eiropas Latviešu apvienības (ELA) aicinājumam piedalīties Latvijas Lielajā talkā jau otro gadu atsaukušās latviešu kopienas visā Eiropā," raksta Latviešu biedrības Austrijā prezidents Uldis Kalniņš.

"Šogad diasporas latvieši talkoja deviņās vietās Dānijā, Spānijā, Lielbritānijā, Vācijā, Austrijā un 5. maijā talkos arī Turcijā," portālam "Delfi" Kalniņš.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!