Foto: Privātā arhīva foto
"Delfi" lasītāja Una Olševska ir viena no piecām māsām. Tomēr māsu, kas dzimusi kā Dite Olševska (attēlā) viņai joprojām nav izdevies atrast saviem spēkiem, tāpēc viņa savos meklējumos lūdz palīdzību līdzcilvēkiem.

Zināms, ka Dite Olševska pasaulē nāca 1969. gada 25. martā Rīgā un viņas bioloģiskā mamma ir Aija Olševska. Dites tēvs bija ēģiptietis, tāpēc viņai ir tumšas krāsas acis, mati un āda. Ditei uz sejas ir rēta, ko guvusi, bērnībā izkrītot no šūpolēm.

Apmēram divu vai trīs gadu vecumā Dite nokļuva bērnunamā, iespējams, Rīgā, jo mātei viņu atņēma. Pastāv iespēja, ka meitene 1970. gados adoptēta, bet viņas identitāte, ieskaitot vārdu un tautību, mainīta.

"Esmu izdarījusi visu iespējamo, kas atļauts likuma robežās, lai atrastu Diti, bet viss apstājas pie personas datu aizsardzības likuma, tāpēc tālāk nekur netieku," atzīst Una. Sieviete ārkārtīgi cer, ka ar mediju un sociālo tīklu starpniecību, māsu tomēr izdosies atrast.

"Ja jums attēlā redzamā seja šķiet pazīstama, vai arī jums ir jebkāda informācija par Diti Olševsku, lūdzu, rakstiet z e-pastu unaolsevska78@gmail.com vai arī draugiem.lv un "Facebook"," aicina sieviete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!