Foto: DELFI Aculiecinieks
Ceturtdien, 17. septembrī, daudzviet plosījušās un aizvien plosās spēcīgas vēja brāzmas, kas atstājušas aiz sevis nolauztus kokus, bet jūrā sacēlušas pamatīgus viļņus. Kādam namam Ķengaragā pat norauts balkons.

Ziemeļrietumu vēja brāzmas daudzviet sasniedza 25-27 m/s. Jau vēstīts, ka sākot no agra ceturtdienas rīta Latvijā novērojams stiprs vējš un lietains laiks. Dienā viļņu augstums Baltijas jūras centrālajā daļā varēja sasniegt 5-6 metrus, bet līcī 3-4 metru augstumu, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) publicējis attēlu, kurā zem viņa darba kabineta logiem redzami vēja nolauzti koki.

View this post on Instagram

Vētra...skats no mana kabineta ĀM
A post shared by edgarsrinkevics (@edgarsrinkevics) on Sep 17, 2020 at 8:22am PDT

Bet kāds aculiecinieks dalījās ar video, kurā redzams, kā Ķengaragā kādam daudzdzīvokļu namam vēja laikā nokritusi balkona daļa, atstājot vien tā pamatni.


Postaža novērojama arī Rīgas Lielajos kapos, kur daudzviet nogāzušies koki, tostarp virsū kādai automašīnai.

"Slokas un Nometņu ielas krustojums. Uz ceļa nokrita koks. Avārijas dienests jau atbrauca un remontē tramvaja vadus," ap pulksten 18. rakstīja kāds "Delfi" aculiecinieks.

Foto: DELFI Aculiecinieks

"Delfi" aculiecinieks arī ziņo, ka vētra nogāzusi koku blakus Latvijas Nacionālajam mākslas muzejam. Koks daļēji uzkritis blakus esošajai "Salas" kafejnīcai, kā arī pilnībā nogūlies uz ietves.

Savukārt iespaidīgus kadrus no Mangaļsalas mola izdevies iemūžināt fotogrāfam Žanim Isajevam, kurš ar savu veikumu piekrita padalīties ar "Tūrisma Gida" lasītājiem.

Jau ziņots, ka spēcīgais vējš ceturtdien radījis postījumus Majoru pludmalē Jūrmalā, kur vētras dēļ atcelta Eiropas čempionāta pludmales volejbolā spēļu diena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!