"Kāpēc ceļu tīrīšana ziemā pilsētas budžetā rada tik lielu robu? Tas ir arī tāpēc, ka sāli kaisa ne tikai uz ceļiem, bet arī cilvēkiem uz apģērba un mašīnu sāniem," raksta anonīms aculiecinieks.

"Tieši šādi rīkojās arī viens no "Ceļu pārvalde" auto vadītājiem. Fotogrāfijās varat aplūkot, kāds ir viņa pūliņu rezultāts."

AS "Ceļu pārvalde" pārstāve Daila Rozenberga: "Akciju sabiedrība "Ceļu pārvalde", izvērtējot šo informāciju, norāda, ka minētā automašīna ir ievērojusi noteikumu par ceļu uzturēšanas darbiem 48.punktu.

Tas nozīmē, ka, veicot ceļu uzturēšanas darbus, transportlīdzekļu vadītāji ir iedeguši mirgojošu oranžu (dzeltenu) bākuguni, viņi drīkst neņemt vērā ar ceļa zīmēm un ceļa apzīmējumiem noteiktās prasības, savukārt citi transportlīdzekļu vadītāji nedrīkst traucēt minēto transportlīdzekļu vadītāju darbu. Tātad - viņiem jābrauc ar tādu ātrumu, lai, ja nepieciešams, varētu nekavējoties apturēt transportlīdzekli.

Pamatojoties uz ceļu satiksmes noteikumiem, norādām, ka velosipēditsts nav ievērojis ceļu satiksmes noteikumu 125.punktu - par samainīšanos ar pretimbraucošo transportlīdzekli. Saņemtajā video ir skaidri redzams, ka šķērslis (kavēklis) ir aculiecinieka vadītā transportlīdzekļa pusē. Tas bija viņa pienākums - dot ceļu pretim braucošajam transportlīdzeklim.

Izvērtējot situāciju kopumā akciju sabiedrība "Ceļu pārvalde" nesaskata pārkāpumus mūsu darbinieku rīcībā."

Sūtiet arī savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti 30 eiro vērtībā "Lage" restorānu - "Gan bei", "Thali" - apmeklējumam.

Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Smalkāk par noteikumiem, kā arī par to, kā darbojas jaunā reportāžu atalgošanas sistēma, lasiet: 'Delfi Aculieciniekam' jauni noteikumi; sūti reportāžu un saņem balvas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!