Pirmdien uz A9 šosejas aizdegās ātrās palīdzības auto, portālu "Delfi" informē Ričards.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) portālam "Delfi" vēstīja, ka pulksten 16.29 saņēmis izsaukumu uz Tukuma novada Džūkstes pagastu, kur astoņu kvadrātmetru platībā dega automašīna.

Uguns nelaime likvidēta pulksten 17.36, ziņo VUGD.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša apstiprināja, ka pirmdien ar dienesta operatīvo auto patiešām ir noticis incidents, proti, bija pēkšņas tehniskas problēmas un auto aizdegās. Negadījumā neviens cilvēks nav cietis. Brigāde bija devusies izsaukumā.

"Mašīnā atradās tikai NMPD darbinieki, un neviens no viņiem nav cietis. Negadījums noticis ar auto, kurš ekspluatācijā atrodas 10 gadus, dienestā rūpīgi izvērtēsim notikušo inicidentu," uzsvēra Bukša.

NMPD pārstāve arī norādīja, ka dienests rūpīgi seko katra operatīvā transportlīdzekļa stāvoklim, tiek veiktas obligātās tehniskās pārbaudes un apkope. Ik mēnesi notiek automašīnas tehniskā stāvokļa izvērtēšana.

Pamatā izsaukumos dodas piecus, sešus gadus jauni dienesta auto, taču dienesta rīcībā ir arī pietiekami liels rezerves auto parks, kurā spēkratiem ir 10 un vairāk gadu. Šīs automašīnas tiek izmantotas gadījumos, ja jaunākajiem auto notiek tehniska apkope vai arī atsevišķos gadījumos izmantojam ikdienas darbā.

"Pateicoties Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumam un pēdējos gados arī valsts budžeta naudai, kas paredzēta operatīvo transportlīdzekļu iegādei, kopš 2013.gada dienests veicis būtisku autoparka atjaunošanu. Esam kopš tā laika iegādājušies ap 200 operatīvo transportlīdzekļu. Taču arī turpmāk rūpīgi jāplāno, kādā veidā dienestā atjaunot autoparku. Lielais autoparka atjaunošanas posms ir bijis, taču arī turpmāk katru gadu no valsts budžeta būtu jāparedz noteikts finansējums noteikta skaita automašīnu atjaunošanai, lai šādas automašīnas nevajadzētu izmantot dienestam," sacīja Bukša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!