Foto: DELFI Aculiecinieks

Svētdien, 12. aprīlī, kad Latvijā un visā pasaulē tiek svinētas Lieldienas, kurās, saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19 ierobežošanu šogad jāiztiek bez publiskas šūpošanās, pulcēšanos tradicionālajos Lieldienu pasākumos un dievkalpojumos, valmieriešus iepriecinājis savdabīgs sveiciens – ugunsdzēsēju auto, no kura jumta tiek sūtīts līksms lieldienu sveiciens.

"Valmierā zaķis ar citiem zvēriem brauc glābēju auto caur visiem pagalmiem un ielām. Un dzied, un runā pa skaļruni," portālam "Delfi" raksta aculieciniece, kura redzēto iemūžinājusi fotogrāfijā.

Savukārt sociālajos tīklos valmierieši jau sākuši dalīties ar pilsētā video formātā fiksēto sveicienu.

Jau vēstīts, ka valsts augstākās amatpersonas pirms šogad gaidāmajām Lieldienām aicinājušas visus palikt mājās, svinēt svētkus attālināti, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus, kā arī "ar olām sisties", ievērojot divu metru distanci. Tāpat premjers Krišjānis Kariņš (JV) aicinājis krāsot olas, rādīt tās cits citam un "izdomāt kreatīvi un radoši", kā "sisties" attālināti.

Parādi "Delfi Aculieciniekam" kādu jaunu veidu olu cīņām izdomāji tu!

Stāstus gaidīsim līdz 14. aprīļa pulksten 10 un varbūt tieši tu būsi laimīgais, kurš saņems "Delfi Aculiecinieka" balvu – tirdzniecības centra "Rīga Plaza" dāvanu karti 30 eiro vērtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!