Foto: Publicitātes attēls
Latvijas Samariešu apvienība (LSA) sadarbībā ar mazumtirgotāju "Lidl" septembrī aizsāka labdarības projektu vientuļo senioru atbalstam, aicinot ikvienu iedzīvotāju ziedot, nododot izlietoto iepakojumu veikalu taromātos. Nepilnu četru mēnešu laikā iedzīvotāji noziedojuši gandrīz 5000 eiro, portāls "Delfi" uzzināja no biedrībā LSA.

Pateicībā par savu klientu atsaucību "Lidl" ziedoto summu dubultojis un ziedojuma apjomu palielinājis līdz 10 tūkstošiem eiro.

Šie papildu līdzekļi tiks izmantoti, lai labiekārtotu mobilās aprūpes automašīnas Kurzemes, Zemgales un Vidzemes reģionos un iegādātos palīgierīces senioru aprūpei.

Pērn 15. septembrī LSA un "Lidl Latvija" uzsāka Latvijā pirmo ziedošanas akciju taromātos, kurā iegūtos līdzekļus novirza vientuļo senioru atbalstam visā Latvijā projektā "Lai vecums nav vientulība".

Īpaši aktīva ziedošana reģistrēta decembrī, kad ziedojumu apmērs trīskāršojās. Kopumā iedzīvotāji labdarībai "Lidl" taromātos ir ziedojuši depozīta maksu, nododot 48 tūkstošus taras vienību.

Latvijas Samariešu apvienības (LSA) vadītājs Andris Bērziņš stāsta, ka mobilās aprūpes automašīna ir unikāls, komplekss risinājums aprūpes nodrošināšanai lauku teritorijās, kur maznodrošinātie, vientuļie seniori dzīvo apstākļos bez vannasistabas, siltā ūdens, veļasmašīnas un citām mums ierastām labierīcībām.

Veikalu taromātos ziedotā naudas summa ik mēnesi nonāk LSA rīcībā, lai sniegtu atbalstu LSA aprūpē esošiem vientuļiem senioriem programmā "Vecums nav vientulība".

Pirmās paciņas ar ikdienas sadzīves precēm un pārtiku, kas tika iegādātas par ziedoto naudu, vientuļos seniorus Rīgā un reģionos sasniedza novembrī.

Ziedojumi taromātā tiek novirzīti atbalstam pēc reģionālā principa. Piemēram, Ogres "Lidl" veikala taromātā ziedotie līdzekļi tiek izmantoti primāri Ogres novadā dzīvojošo vientuļo senioru atbalstam. Identisks princips ir spēkā Ventspilī, Jēkabpilī vai Rēzeknē un citās pilsētās, kur strādā samariešu kustība un atrodas "Lidl" veikali.

Pašreiz LSA aprūpē ir vairāk nekā 2700 vientuļo senioru. Taromātos ziedot var visā "Lidl" veikalu tīklā 12 Latvijas pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!