Foto: DELFI Aculiecinieks
Dzērvju promlidošana parasti ir pēdējie sveicieni pirms saltā laika iestāšanās. Fiksēts šogad 18. septembrī, ziņo uzticīgais "Delfi" lasītājs Leons Stiprais.

Manā paziņu lokā ir tādi, kuri nākamo dzērvju atlidošanu nesagaidīs. Tas ir dzīves aplis, kas nekad nebeigsies. Jo dzērves un pavasara sauli sagaidīs viņa bērni un bērnu bērni. Aukstuma un tumsas laiks nāks un aizies.

Par to liecina ne tikai dzelzsbetonu māju dzīvokļu stindzinošais aukstums. Visi gaida, kad apsaimniekotāji pieslēgs siltumu.

Acīgs novērotājs notvers mirkli, kā lepnā vientulībā aizlido pelēkais gārnis. Arī lapsa kūmiņš rikšo turpat pie lielceļa, laikam cer uz kādu peli.

Bezcerīgi bēdīgi ir saaugušie kociņi pie pieminekļa "Tukuma atbrīvotājiem" kājām. Nez vai pārdzīvos bargo ziemu. Jo metāls nav zeme, kas sargā koka saknes.

Rudenī ātrāk iestājas tumsa. Labs laiks pilnmēness fotografēšanai, jo debess ķermenis redzams arī dienas laikā. Izbrīnījos, ka koka zaros un uz translācijas torņa vadiem ieraudzīju strazdus. Domāju, ka tie jau ir projām. Nē, vēl barojas un uzņem spēkus tālajam ceļojumam.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti iepirkumiem "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni - 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!