Foto: DELFI Aculiecinieks
Nedēļas nogalē, pastaigājoties gar jūru, "Delfi" lasītājs Pauls pamanīja pelēkas krāsas putu kalnus, kas viņā raisīja aizdomas par kādu piesārņojumu, par ko viņš arī ziņoja Valsts vides dienestam (VVD).

"Pastigājoties gar jūru, pamanīju, ka krastā tiek izskalotas pelēkas nokrāsas putas. Sākotnēji no attāluma tās izskatījās kā nenokusušas sniega paliekas. Pieejot tuvāk, sapratu, ka tās ir putas, kuras tiek izskalotas no jūras lielos daudzumos," pārsteigumu par redzēto neslēpj "Delfi" lasītājs Pauls.

Mērojot ceļu no Mangaļiem līdz Vecāķiem, Pauls novēroja, ka putas dažviet ir mazāk, bet dažviet vairāk. "Ceru, ka vainīgais tiks atrasts, jo nedomāju, ka šādas putas var rasties dabīgā veidā," norūpējies Pauls, kurš arī sazinājās ar VVD, kur solīts informāciju pārbaudīt.

VVD kliedē lasītāja bažas, norādot, ka putām ir dabiska izcelsme. "Tādas ik gadu pēc ziemas novērojamas ne tikai jūras piekrastē, bet arī dažāda lieluma iekšējās ūdenstilpēs – dīķos, ezeros, kur notiek organisko vielu (ūdenszāļu, mikroorganismu) sadalīšanās," skaidro VVD pārstāve Maruta Bukleviča.

Dienestā arī pauž, ka aculiecinieka fiksēto putu krāsa un koncentrācija pirmšķietami neliecina par kāda ķīmiska piesārņojuma klātbūtni.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!