Foto: DELFI Aculiecinieks
Aizvadītajās brīvdienās Tukuma apkārtnes mežos manīti neparasti čemuru puduri, portālam "Delfi" ziņo lasītāja Marija. Latvijas Dabas muzejā precizē: aculiecinieka kadros tverta čemurainā čemurene, kas ir Latvijā ir aizsargājama.

Latvijas Dabas muzeja Botānikas nodaļas vadītāja Inita Dāniele, aplūkojot lasītājas foto, norāda, ka nofotografēts izcili skaists čemurainās čemurenes (Polyporus umbellatus) eksemplārs. Sēņu suga ierakstīta Latvijas Sarkanajā grāmatā, tādējādi to plūkt nedrīkst. Tiesa gan, sēne ir ēdama, teic speciāliste.

"Vienai sēnei var būt pat vairāki simti cepurīšu. Kātiņi pie pamatnes ir saauguši kopā," sēni apraksta Dāniele. Viņa arī piebilst, ka, lai arī suga ierakstīta Sarkanajā grāmatā, Latvijas mežos tā nav retums.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!