Foto: DELFI Aculiecinieks
Riebiņu pagasta Opūgos no agrofirmas "Turība" fermas "Progress" ceļa grāvī tiek tecināti mēsli, kas tālāk, iespējams, nonāk arī tuvajā Feimakas upē, uztraucas kāds situācijas aculiecinieks. Valsts Vides dienests (VVD) portālam "Delfi" norāda, ka ir situācija ir apzināta un uzņēmumam uzdots novērst pārkāpumus.

VVD norāda, ka Daugavpils reģionālās vides pārvaldes vides inspektors minēto objektu pārbaudīja 6. jūnijā. Tika konstatēts, ka no SIA "Agrofirma Turība" piederošās dzīvnieku novietnes skābbarības tranšejas redzamas skābbarības sulas noteces uz grāvi.

"Skābbarības sula 100 metru garā joslā bija notecējusi arī uz lauksaimniecībā izmantojamās zemes. Inspektors pārliecinājās, ka šīs sulas nokļūšana Feimankas upē nav iespējama," skaidro VVD pārstāve Maruta Bukleviča.

Pildot vides inspektora norādījumus, uzņēmums nekavējoties ievietoja absorbējošu materiālu tranšejā, ierobežojot noplūdi un lokalizējot piesārņojumu. Tuvākajā laikā uzņēmums sāks projektēšanas darbus, lai skābbarības tranšeju aprīkotu atbilstoši vides aizsardzības normatīvo aktu prasībām, piemetināja Bukleviča.

Foto: DELFI Aculiecinieks
Foto: DELFI Aculiecinieks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!