Ceturtdienas rītā mežacūkas kārtējo reizi paviesojušās galvaspilsētas dzīvojamajā rajonā un čabinājušās namu pagalmos augošajos krūmos, portālam "Delfi" pastāstīja aculiecinieki.

''Ap , dodoties uz darbu, dzirdēju, ka pa krūmiem kaut kas čakst, drošības pēc turējos klāt pie automašīnas, lai ātri varētu ielekt un aizbraukt – skatos tur mežacūkas ganās. Ļoti daudz bija jaunās mežacūkas, bet netrūka arī lielo pieaugušo mežacūku,'' pastāstīja Oskars, kurš rukšķētājus fiksējis fotogrāfijās.

"Agri no rīta atkal zem mūsu logiem ganījās meža zvēri," pastāstīja video iesūtītājs Sergejs, piebilstot, ka mežacūkas viesojušās Juglā, Baltezera ielā.

Mežacūkas Rīgas ielās un namu pagalmos rušinājušās ne reizi vien. Visbiežāk aculiecinieki šos meža zvērus novērojuši Juglā un Šmerļa meža apkaimē, taču gadījies arī, ka rukšķētāji ieklīduši pilsētas centrā un joņojuši Brīvības pieminekļa apkārtnē.

Jau vēstīts, ka Rīgas dome iedzīvotājus mudinājusi ziņot par visiem gadījumiem, kad notikusi sastapšanās ar mežacūkām, norādot precīzu laiku un vietu. Informācija jāsūta uz e-pasta adresi: mezacukas@riga.lv.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!