Foto: Delfi Aculiecinieks
Portāla "Delfi" aculiecinieks Kristaps iesūtījis fotogrāfiju no "Arēnas Rīga", kur hokeja spēles laikā foajē bija redzams stends ar uzrakstu "Krievijas mēnesis".

Fotogrāfija veikta 11. februārī, kad "Arēnā Rīga" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē Rīgas "Dinamo" uzņēma Minskas "Dinamo".

Lai gan nereti KHL tiek saistīts ar Krievijas ietekmi un Kremļa propogandu, Rīgas "Dinamo" preses sekretārs Jānis Stepītis portālam "Delfi" skaidroja, ka šajā akcijā nevajadzētu meklēt nekādu politisko zemtekstu.

"Pirms sezonas mūsu mārketinga departaments izdomāja šādus mēnešus, lai iepazīstinātu līdzjutējus ar dažādu valstu hokejistiem, kuri spēlē mūsu komandā. Septembris bija Kanādas mēnesis, oktobris - ASV, novembris - Latvijas, decembris - Lietuvas, janvāris – Zviedrijas, bet februāris ir Krievijas," portālam "Delfi" skaidroja Stepītis. "Nekādas plašākas aktivitātes netiek veiktas, vienkārši katra attiecīgā mēneša mājas spēļu programmiņās ir šo valstu hokejistiem uzdoti jautājumi par nacionālajiem ēdieniem, valsti, dzimto pilsētu utt. Vienādi jautājumi visiem. Tas tiek darīts, lai iepazīstinātu līdzjutējus ar leģionāru nacionālajām iezīmēm."

Stepītis piebilda, ka akcijai "nav nekādu papildus atbalstītāju un nav arī nekāda politiskā zemteksta".

Sūtiet savas reportāžas un par mēneša labāko reportāžu saņemiet balvu – dāvanu karti no "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām e-pastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!