Foto: DELFI Aculiecinieks
"Braucot ar velosipēdu no Tukuma Melnezera talkas, pamanīju, ka pretim kombinātam "Tukuma Piens" deg pērnā gada zāle. Nogriezos uz nelaimes vietu," par 27. aprīļa ugunsgrēku Tukumā raksta lasītājs Leons Stiprais.

Zvanīju 112. Sievietes balss atbildēja, ka izsaukums ir saņemts un ka Smārdes ielas tuvumā deg pērnā gada kūla. Tūlīt izdzirdēju ugunsdzēsēju mašīnas sirēnas.

Uzkāpu pakalnā pie autoparka nožogojuma. Redzēju, ka liesmas "pārlēkušas" pāri nožogojumam un tuvojās turpat stāvošai automašīnai un lielajām koka spolēm. Tās bija sausas un būtu uzliesmojušas kā Parīzes Dievmātes katedrāles jumts.

Esmu redzējis, kā sprāgusi tukša benzīna tvertne, veicot metināšanas darbus. Privātajā teritorijā atradās daudz smago automašīnu. Manus kliedzienus un brīdinājumus ugunsdzēsēji nedzirdēja. Vējš, uguns rēkoņa, mašīnu motora un sūkņu troksnis tam traucēja. Par laimi, augšā ar ugunsdzēsēja "slotu" kalnā uzkāpis jauns ugunsdzēsējs. Viņam ir rācija. Kamēr abi lejā esošie ugunsdzēsēji satina šļūtenes un tika galā ar lielo vārtu piekaramo atslēgu, puisis varonīgi nostājās starp uguni un automašīnu.

Tad mašīna jau bija tikusi kalnā un dzēsa liesmas, kas draudēja "uzspridzināt" visu autoparku. Vai tiešām, dzirdot par biežajiem kūlas ugunsgrēkiem , privātās teritorijas uzraugi nevarēja ap žogu izveidot uzartas zemes joslu? Kā arī pārvietot sausās, lielās spoles tālāk no sausās zāles otrpus žogam.

Ceru, ka uzņēmums radīs veidu, kā pateikties jaunajam ugunsdzēsējam un visai brigādei par sava īpašuma glābšanu. Varu apliecināt, ka, ja vējš būtu spēcīgāks un ugunsdzēsēji atbrauktu piecas minūtes vēlāk, tad no autoparka pāri paliktu visai maz.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) portālam "Delfi" apstiprina, ka 27. aprīlī pulksten 12.58 saņemts izsaukums uz Smārdes ielu Tukumā, kur dega kūla. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka deg pērnā zāle 7900 kvadrātmetru platībā, ugunsgrēks izplatījās uz blakus esošo īpašumu, kur kūla dega 100 kvadrātmetru platībā, kā arī apdraudēja tur stāvošo automašīnu.

Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās automašīnu no liesmām nosargāt un pulksten 13.31 šis kūlas ugunsgrēks tika pilnībā likvidēts.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!