"Aļaska – ir brīnumaina vieta uz zemes, kas mani savaldzināja uz mūžu. Tās daba ir skarba, skaista un pilna ar maģisku dzīvības spēku un enerģiju. Tur nokļūstot, cilvēks kļūst par šīs nepieradinātās, varenās ainavas mazu daļiņu. Aļaska ir neparasta ar savu pārsteidzošo skaistumu un daudzveidību," raksta Daiga.

"Divas nedēļas, kuras pavadīju lielākajā pēc platības ASV štatā – Aļaskā - pagāja nemanot. Divatā ar ceļa biedreni Baibu pa šo neparasto zemi 2009. gada vasarā kopumā nobraucām 2000 kilometrus. Aļaska ar savu pārsteidzošo dabu mūs apbūra pakāpeniski. Katru mūsu ceļojuma dienu, virzoties aizvien tālāk no mūsu brauciena sākuma punkta Ankoridžas, guvām aizvien neparastākus un neaizmirstamākus iespaidus no burvīgi mainīgās Aļaskas dabas."

"Nacionālie dabas parki ar varenām sniegotu kalnu ainavām, upju balti pelēcīgajām un milzīgajām ielejām, sulīgi zaļajām pļavām ar spilgti rozā ziedu rotu, zili ledāji un neskaitāmas šļūdoņu mēles - tas viss mums tika dāvāts skatam katru mirkli. Vairākas reizes man nācās izsaukties, vai var būt vēl kas skaistāks dzīvē.Un pēc kāda laika atkal sapratu, ka jā, var būt arī skaistāk, jo ne jau velti šo vietu dēvē arī par Lielisko zemi."

"Lieliskajā zemē lieliskos iespaidus dara krāšņākus liels daudzums dzīvās radības, ko sastapām savā ceļojuma laikā. Bijām aci pret aci ar melno lāci, Ziemeļamerikas alni, Kanādas ziemeļbriedi, Dāla savvaļas aitām, zaķiem, vāverēm un draudzīgajiem burundukiem. Novērojām arī vilku, koijotu, grizli lāča mammu ar mazuļiem, baltgalvas un lielo ērgli un dažādus citus tundras iemītniekus."

"Izbaudījām arī neaizmirstamu kruīzu, lai sastaptos ar dažādajiem jūras iemītniekiem. Lietainais laiks nespēja mazināt mūsu iespaidus un prieku par redzamo. Melnās klintis, kur pulcējas simtiem baltu kaiju, vientuļi pufini, gozējas draudzīgi saspiedušies graciozie roņi, ūdri, jūras lauvas, delfīni un vaļi, kuri signalizēja mums savā valodā un izšāva gaisā ūdens strūklaku, kā draudzīgu sveicienu."

"Brīnumu piedzīvojām arī braucot cauri pilsētai Fērbanksai , kura tiek dēvēta par polārajiem vārtiem. Ziemā šīs pilsētas apkārtnē var novērot skaistāko ziemeļblāzmu, bet mums izdevās gaišā dienas laikā novērot maigu krāsu izvirdumu pilsētas debesīs. Tā bija mūsu ceļa zīme – laimīgu ceļu!"

"Priecājos, ka mums izdevās realizēt savu sapni un būt Aļaskā 2009.gadā, kad tika atzīmēta tās 50 gadu jubileja, kopš tā ir atzīta par vienu no ASV štatiem."

"Pie mežonīgākajām Aļaskas vietām, kur nevar piebraukt ar mašīnu, labākā nokļūšana ar dažādām lidmašīnām, kuras nolaižas uz ūdens. Aļaskas kruīzus rekomendēju komforta mīlētājiem," piebilst "Vanilla Travel" pārstāvis Aldis Kušķis.


View Larger Map

Citu ceļojumu spilgtākos brīžus var atrast šeit!

Ja arī tu, ceļojot aiz Latvijas robežām, esi pabijis unikālā vietā, piedalījies aizraujošā pasākumā, saticis interesantus cilvēkus, piedzīvojis neaizmirstamas izjūtas, piedalies DELFI un "Vanilla Travel" iespaidu konkursā "Neparastā pasaule" un laimē ceļojumu uz Vjetnamu! Īsu piedzīvotā aprakstu, kā arī foto vai video sūti uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv vai izmantojot reģistrēto autoru satura iesūtīšanas formu. Vairāk par konkursa noteikumiem lasi šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!