Lai gan pirms Lieldienām tikām palutināti ar labiem un saulainiem laika apstākļiem, tomēr Lieldienu rīts lielākajā Latvijas daļā atnāca ar lielākām vai mazākām kupenām, kas diezgan pārsteidza jau atlidojušos gājputnus.

Pirmajās Lieldienās, pievakarē ap 17:00, savdabīgu skatu varēja novērot Vecumnieku novadā: jau atlidojušais baltais stārķis sev barību sameklēt mēģināja aptuveni 5 cm biezajā sniegā.

6. un 7. aprīlī turpat tika novēroti arī vairāki lidojoši gulbju un zosu kāši. Cerams, aukstais laiks neliks tiem pārdomāt par atgriešanos, lai gan šo nedēļu sinoptiķi jau sola krietni siltāku - līdz +15 grādiem.


Bet, lūk, ko mums raksta Andis Krieviņš:

"Šogad Auces pusē Lieldienu laiks tāds interesants. Lieldienu rītā sniegs ~10 cm. Arī ceturtdien atlidojušais stārķis rāda savu izturību sniegā un salā. 9.aprīlī mums termometrs rādīja - 9 grādus... Stārķis ligzdā bija apgūlies, nevis stāvēja, lai saglabātu vēl jebkādas siltuma paliekas! Labi, ka spīd saulīte, un ir cerības, ka būs silts. Pirmā bilde ir fotografēta, kad no rīta gāju pēc bērzu sulām."


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!