Foto: DELFI cc/by
Ar atkārtotiem krāpšanas mēģinājumiem, kuros blēži uzdodas par firmas darbiniekiem un pūlas interneta veikalos ar viltu iegūt elektropreces, sastapies būvtehnikas nomas uzņēmums "Ramirent", portālam "Delfi" pastāstīja AS "Ramirent Baltic" pārstāvis Raimonds Henks.

"2. un 3. janvārī saņēmām informāciju no vairākiem elektronikas preču veikaliem. Krāpnieki, uzdodoties par "Ramirent" pārdošanas nodaļas vadītāju, no e-pasta adreses ramirent.sabitovs@mail.ru sūtīja pieprasījumus daudziem interneta veikaliem, mēģina pasūtīt elektropreces, tai skaitā datorus," blēdīšanos apraksta Henks. Tāpat viltvārži preču sūtīšanai mēģinājuši izveidot neīstus "Ramirent" lietotāja profilus. Turklāt tiem veikaliem, kas pieprasa priekšapmaksu, sūtīti viltoti maksājuma uzdevumi.

Vienā gadījumā viltvāržiem tomēr izdevās pārliecināt interneta veikalu, ka pasūtītājs patiesi ir "Ramirent", tādējādi prece nogādāta krāpnieku norādītajā adresē – uzņēmuma filiālē Daugavpilī. Blēdi gan izdevās pieķert, pauž Henks: "Uzņēmums "DPD" piegādāja datorus, kuriem pakaļ bija ieradies krāpnieks vai tā līdzzinātājs un mēģināja preci iegūt, tiesības uz to pamatojot ar it kā kļūdaini norādītu adresi, preci pasūtot. Mēs preci neatdevām." Notikušais fiksēts video kamerās, iegūtas liecības, kā arī iesniegums par krāpniecību iesniegts Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldē, apgalvo uzņēmuma pārstāvis.

Uzņēmums "Ramirent" aicina uzņēmumiem būt piesardzīgiem un pārbaudīt, vai personas, kas veic pasūtījumu, ir tiesīgas to darīt tā pircēja vārdā, par ko uzdodas: "Pārliecinieties, ka pasūtījumu veikusi persona, kuras e-pastu saņēmāt. Papildu elektroniskā vēstule vai telefona zvans, iespējams, ietaupīs jums gan naudu, gan laiku."

Kā noskaidroja portāls "Delfi", tad Valsts policijas Latgales reģionālā pārvalde līdz 8. janvārim vēl nav saņēmusi iesniegumu no AS "Ramirent Baltic".

"Ja iesniegums sūtīts pa pastu vai arī, izmantojot valsts pārvaldes pakalpojumu portālu "Latvija.lv", tad nokļūšana līdz pārvaldei var ilgt līdz desmit dienām," vērš uzmanību VP Latgales reģionālās pārvaldes pārstāve Ksenija Belova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!