Foto: LETA
"Kopš pulksten deviņiem nestrādā vēlēšanu sistēma, nav iespējams nobalsot vēlētājiem, kas atnākuši uz citiem iecirkņiem. Pļavniekos tas dotajā mirklī ir tieši katrs otrais cilvēks. Nedaudz dīvaini, bet pārsvarā nāk latviešu vēlētājs, pagaida pusstundu un iet projām ar frāzi: "Nenākšu vairs balsot!". Kam tas izdevīgi?" sašutis aculiecinieks.

Diskusijas izcēlušās arī sociālo tīklu lietotāju vidū.

Diskusijas izcēlušās arī sociālo tīklu lietotāju vidū.

Saistībā ar konstatētajiem traucējumiem Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu iecirkņu tiešsaistes datu apmaiņas sistēmā Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) aicina ceturtdien līdz pulksten 12 iedzīvotājus doties balsot tikai uz savu vēlēšanu iecirkni, aģentūru LETA informēja komisijas pārstāve Līva Laizāne.

Viņa norādīja, ka šorīt konstatēto traucējumu dēļ šobrīd nav iespējams vēlēt citā iecirknī. Laizāne norādīja, ka nobalsot savā vēlēšanu iecirknī būs iespējams arī rīt no pulksten 10 līdz 16 un vēlēšanu dienā, 25. maijā, no pulksten septiņiem līdz 20.

Pēc Laizānes paustā, iespējamais sistēmas traucējumu iemesls tiek apzināts, visdrīzāk tas saistīts ar naktī uzstādītajiem sistēmas atjaunojumiem.

Jau ziņojām, ka sistēmas traucējumu dēļ šorīt nav iespējams nobalsot EP vēlēšanās tiem vēlētājiem, kas ieradušies nobalsot iecirkņos, kuros viņi nav reģistrēti.

Šāda situācija novērota iecirknī, kas atrodas Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā, arī Rīgas Avotu pamatskolā. Iecirkņos uz vietas norādīts, ka šādi sistēmas traucējumi ilgst jau vairāk nekā 25 minūtes.

Kā aģentūrai LETA sacīja Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa, problēmas saistītas ar sistēmas atjaunināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!