Latvijas hokeja virslīgas čempionāta otrā savstarpējā tikšanās reizē 12. oktobrī starp "Zemgale/LLU" un "Mogo", jelgavnieki parādīja cienīgu cīņas sparu un, salīdzinājumā ar zaudējumu pirmā spēlē, pēc pamatlaika un papildlaika noslēdza spēli ar neizšķirtu rezultātu 1:1.

Pēcspēles metienos vārtus gūt neizdevās, bet "Mogo" guva vienus vārtus un tādā veidā pārspēja viesus ar rezultātu 2:1. Tomēr "Zemgale/LLU" izcīnītais viens punkts ļauj saglabāt otro vietu turnīra tabulā un dod pamatojumu cīņai par godalgotu vietu čempionātā.

Pirmo trešdaļu aktīvāk iesāka "Mogo" spēlētāji un viņu aktivitāti veicināja jelgavnieku jaunā uzbrucēja Iļjas Kajuna noraidījums mača otrā minūtē.

Izturot pirmo mazākumu, "Zemgale/LLU" uzņēma apgriezienus un sāka presingot pretinieku dziļi viņu aizsardzības zonā, kas ir kaut kas jauns Haralda Vasiļjeva trenētajai komandai.

Trešdaļa padevās spraiga ar abu komandu asiem un bīstamiem uzbrukumiem, bet vārtos teicami stāvēja gan Rihards Cimermanis, gan Henrijs Ančs, kuri nosargāja savus vārtus neskartus līdz trešdaļas beigām, ne velti pēc spēles viņus abus atzina par labākiem spēlētājiem.

Otrās trešdaļas sākumā spēles iniciatīva piederēja "Mogo", kurai palaimējās ar pieciem spēlētājiem spēlēt pret trim jelgavniekiem, jo "Zemgale/LLU" neveiksmīgi nopelnīja divus noraidījumus pēc kārtas.

Lielā mazākumā jelgavnieki bija vienkārši fantastiski, jo "Mogo" lielā vairākumā pat netika pie metieniem vārtu rāmī, un tas veicināja viņu taktisko apjukumu. Trešdaļas izskaņā rīdzinieki divas reizes bija spiesti spēlēt lielā mazākumā, un tikai vārtsarga Henrija Anča stabilā spēle ļāva viņiem neielaist ripu savos vārtos, noslēdzot trešdaļu ar rezultātu 0:0.

Trešajā trešdaļā varēja vērot, ka abas komandas ir pagurušas pēc divām trešdaļām un mazinājušas savu spēles tempu. Trešdaļas ceturtajā minūtē "Zemgale/LLU" pieļāva neuzmanības kļūdu, izlaižot laukumā sešus spēlētājus, par ko tika sodīta ar noraidījumu.

"Mogo" pēc vairākiem mēģinājumiem tomēr spēja atklāt spēles rezultātu ar precīzu Andra Siksņa metienu vārtos – 0:1.

Rīdzinieki gūtos vārtus jau izjuta kā uzvaras panākumu, bet trešdaļas vidū uzbrucējs Jānis Bērziņš laukuma vidū pārtvēra ripu, izskrēja pretuzbrukumā un ar precīzu metienu no aizsardzības zonas vidus izlīdzināja spēles rezultātu – 1:1.

Līdz trešdaļas beigām "Mogo" vēl bija iespēja izmantot vairākumu, lai gūtu vārtus, bet jelgavnieku pārliecība viņiem to neļāva izdarīt. Spēles pamatlaiks noslēdzies ar neizšķirtu rezultātu.

Papildlaikā, spēlējot četri pret četri, nevienai no komandām nebija izteikta pārākuma, tas noslēdzās bez gūtiem vārtiem. Pēcspēles metienu sērijā "Mogo" vienu reizi izdevās pārspēt vārtsargu Rihardu Cimermani. Tas viņiem atnesa uzvaru ar rezultātu 1:2.

Tomēr "Zemgale/LLU" par neizšķirtu rezultātu pamatlaikā atņēma punktu rīdziniekiem. Līdz ar to atņema viņiem iespēju pakāpties turnīra tabulā uz otro vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!