Foto: Shutterstock
Izvērtējot februārī, martā un aprīlī iesūtītās "Delfi" lasītāju reportāžas, noskaidrots, kuras no tām bijušas vērtīgākās.

Šajā laikposmā "Delfi" lasītāji bija aicināti sūtīt savas reportāžas arī konkursiem un aktualitātēm. Februāra beigās aicinājām lasītājus rādīt un stāstīt, kā daba mostas pavasarim. "Foto un video: Ziņo 'Delfi Aculieciniekam', kā daba mostas pavasarim!" No iestūtītajām deviņām reportāžām par labāko atzīta Marijas Tučes iemūžinātās ainas Lielupes grīvā.

Tāpat februārī rīkojām konkursu, aicinot lasītāju sūtīt sulīgus virtuves stāstus par neparastām situācijām, meistarojot zupu, kūku vai citu ēdienu: "Piededzis pīrāgs vai mati? Meklējam sulīgu kulinārijas neveiksmi." Šajā konkursā nolēmām apbalvot divas uzvarētājas – stāsta par nelāgo atgadījumu ar biezeni virtuvē autori Annu Žukovsku, kā arī Andru Ungeri, kura dalījās ar neparasto piedzīvojumu, cepot medus kūku uz plīts virs liesmas.

Kā citus gadus, arī šogad mudinājām lasītājus stāstīt, kā sievietes sveiktas 8. martā: "Padalies, kā apsveici vai tiki apsveikta 8. martā!". No iesūtītajām reportāžām par labāko atzīts Ilzes 8. marta stāsts, kā darba kolēģi iepriecināja sievietes ar pavasarīgām dāvanām.

Aprīlī mudinājām aculieciniekus rādīt, kādus būrus uzmeistarojuši putniem. "'Delfi Aculiecinieks' aicina – padižojies ar paša darināto putnu būrīti!" Pavisam savu veikumu atrādīja trīs aculieciniecinieki, bet par interesantāko atzīts būris – rindu māja putniem.

Īsi pirms Lieldienām rosinājām lasītājus parādīt īpašo olu krāsošanas stiķi. "Padalies ar īpašo olu krāsošanas stiķi vai Lieldienu dekoru foto!" Lasītāji iesūtīja pavisam sešas reportāžas, taču par vērtīgāko atzīts foto stāsts, kā olām tapa krāsojums, izmantojot dabas materiālus.

Kā ierasts portāls "Delfi" apbalvo arī labākās ceļu reportāžas. Šoreiz pie balvas tiek Normunds, kurš dalījās ar savu pieredzi, mērojot ceļu Kurzemē, kur kādā no bedrēm cieta auto – tā amortizatora statne ietriecās spēkrata salonā: "Foto: Bedres dēļ Kurzemē automašīnai salonā ietriecas amortizatora statne".

Savukārt fotogrāfs Aivars Elguts fiksēja, kā P69 ceļš Zemgalē līdzinās Mēness krāterim. "Aculiecinieka foto: Bedrēm noklāts ceļš Zemgalē līdzinās Mēness krāteriem".

Par neparastu vērojumu Rīgā pie Gaismas pils marta izskaņā saņem "Delfi" lasītāja Ilona, kura iemūžināja savdabīgi braucošu BMW. "Video: BMW pie Gaismaspils 'izlido' no ceļa".

Apkopojot rezultātus par trīs mēnešos sūtītajām reportāžām, suminātas tiek arī dabas reportāžas, tostarp Gata Vilbranta foto stāsts par Amerikas ūdeles pusdienām no Saldus. "Foto: Amerikas ūdele Cieceres krastā pusdienās notiesā mazu asari".

Savukārt portāla "Delfi" lasītājam Andrim aprīlī izdevās video fiksēt vairākus metrus augstu velna slotu Kalngalē. Arī šī reportāža saņem "Delfi Aculiecinieka" mēneša balvu. "Video: Kalngalē fiksē vairākus metrus augstu velna slotu".

Apbalvota tiek reportāža arī Zemgales. Aculieciniece iemūžināja 11 suņu mazuļu glābšanu no lapsas alas. "Video: Zemgalē no lapsu alu labirinta izrok 11 mazus suņu kucēnus".

Visas uzvarētājas reportāžas saņem "Delfi Aculiecinieks" balvu – dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā iepirkumiem lielākajos tirdzniecības centros Latvijā. Ar katru no uzvarētājiem par balvas saņemšanas kārtību sazināsimies personīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!