Foto: Shutterstock
Apkopojot vērtējumu par šoruden laikā no augusta līdz novembrim sūtītajām "Delfi" lasītāju reportāžām, redakcija nolēmusi apbalvot 12 spilgtākos aculiecinieku veikumus.

Izvētījot reportāžas, kas sūtītas, atsaucoties "Delfi Aculiecinieks" aicinājumam, un veltītas īpašai tēmai, izcelti seši aculiecinieki.

Rudens ražas fotogrāfiju un stāstu vidū par uzvarētājām izraudzītas reportāžas "Milzu aveņu tomāti cīnās ar tveici", kā arī reportāža "Dižie tomāti". Savukārt no visām sēņu reportāžām (daļa no kurām publicētas kā atsevišķas reportāžas) kā interesantākā atzīta "Foto: Neparasts atradums – kundziņi izauguši bērzā".

Visvairāk sūtījumu redakcija saņēma zelta rudens ainavu konkursam. Balvu iegūst reportāžas: "Rudens košums", kā arī īpaši sagatavotais video "Gatavojamies ziemai". Tāpat "Delfi Aculiecinieks" noskaidrojis veiksmīgāko šī rudens pirmā sniega dokumentāciju – balva tiek video reportāžai no Krāslavas novada Kaplavas pagasta.

Kā ierasts, "Delfi Aculiecinieks" apbalvo arī vērtīgākās ceļu reportāžas. Šoreiz balvu saņem video, kurā iemūžināta kāda policista neatbilstošā uzvedība uz ceļa: "Video: Policists uz Liepājas šosejas zaudē modrību un gandrīz nokļūst sadursmē." Otra reportāža, kas saņem balvu, ir tapusi uz Tallinas šosejas: "Video: Agresīvs braucējs izraisa bīstamu situāciju uz Tallinas šosejas."

Trīs balvas saņem autori, kuri ziņojuši par neparastiem vērojumiem dabā. "Foto: Papē notverts sikspārnis sniedz interesantu atklājumu", "Unikāls foto: Līvānos novēro albīnu stirnu", kā arī "Foto: Izrauti koki un aiznestas ķīpas – virpuļstaba postījumi Salacgrīvā".

Balvu par operativitāti un drīzu reportāžu no notikuma vietas saņem aculiecinieks, kurš informēja par "airBaltic" lidaparāta avāriju ar putniem: "Aculiecinieka foto: 'airBaltic' lidmašīna saskrienas ar putniem".

"Delfi" redakcija apbalvo arī tēti Jāni par to, ka viņš dalījās savās pārdomās par latviešu tautas pasakām, tā aktualizējot daudziem vecākiem aktuālo jautājumu, kādus stāstus bērniem stāstīt un lasīt ("'Zaķis cilpoja padarīt sev galu' – tētis bažīgs bērniem lasīt tautas pasakas").

Visu rakstā minēto reportāžu autori saņem "Delfi Aculiecinieks" ikmēneša balvu – dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā iepirkumiem lielākajos tirdzniecības centros Latvijā. Ar katru no uzvarētājiem sazināsimies personīgi, lai vienotos par balvas saņemšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!