Foto: Shutterstock

"Delfi Aculiecinieks" komanda ir izvērtējusi un apkopojusi vasaras labāko iesūtīto reportāžu autorus, kā arī noteikusi sēņu konkursa uzvarētāju.

Vasarā "Delfi Aculiecinieks" saņēma vairākas reportāžas ne tikai ar Saules halo, pārgalvīgiem autovadītājiem un avārijām, bet arī daudzas reportāžas, kurāa lasītāji ziņoja par gadījumiem, kad kādā uzņēmumā vai iestādē cilvēki ir saslimuši ar "Covid-19."

Jūlija izskaņā aicinājām iesūtīt savu sēņu guvumu, tiesa, ar nosacījumu, ka reportāžām būs klāt arī recepte, kur un kā sēnes tiek pagatavotas, kā arī foto ar sēņu ēdienu. Jāteic, ka šajā konkursā ne visi izpildīja nosacījumus, kā rezultātā "Delfi Aculiecinieks" komandai nebija jālauza ilgi galva, kuram piešķirt balvu. Dāvanu karti saņem Sarmīte Veisa, kura konkursam iesūtīja reportāžu "Sēņu prieki". Viņa ne tikai padalījās ar salasīto sēņu foto, bet arī atklāja marinēto sēnīšu recepti.

Par vasaras labāko reportāžu uzvarētāju kļūst arī Elīna Ozoliņa, kura jūlija izskaņā iesūtīja reportāžu "'Sajūta kā ziemā' – tiltu Cēsīs 'iekarojušas' viendienītes". Elīna naktī braukusi pāri tiltam pār Gauju Cēsīs un novēroja lielu daudzumu kukaiņu, kas bija pārklājuši tilta braucamo daļu. Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes vadošais pētnieks Voldemārs Spuņģis portālam "Delfi" skaidroja, ka novērotie kukaiņi bijuši pieaugušas viendienītes, visticamāk, bieži sastopamā parastā viendienīte ephemera vulgata. To kāpuri attīstās tekošā ūdenī, tātad – Gaujā, norādīja profesors.

Savukārt trešā balva tiek piešķirta Ivetai, kura iemūžināja, kā jūnija izskaņā pie Ķekavas apļa kravas automašīnai izbira krava ar alus pudelēm. Ceļš bija nokaisīts ar "Radler" alu.

Ar uzvarētājiem sazināsimies personīgi.

Tiem, kuriem nepaveicās – nebēdājiet! Katru mēnesi "Delfi Aculiecinieks" rīkos jaunus konkursus, kuros arī varēs laimēt tirdzniecības centra "Rīga Plaza" dāvanu karti 30 eiro vērtībā. Turklāt ik mēnesi balvas arī tiks piešķirtas kādam reportāžu autoram, kurš dalījies ar saviem novērojumiem, pamanījis kādu netaisnību pasaulē vai arī fiksējis kaut ko interesantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!