Foto: Shutterstock
Izvērtējot novembrī, decembrī un janvārī iesūtītās reportāžas, "Delfi Aculiecinieks" nolēmis apbalvot 12 vērtīgākās no tām. Arī šoreiz rezultāti apkopoti gan vērtējot speciāli konkursiem un aktualitātēm sūtītos stāstus, gan arī ziņu, dabas, ceļu satiksmes un citas reportāžas.

Kā interesantākā reportāža, kas sūtīta, atsaucoties aicinājumam ziņot par dabas untumiem ziemā, atzīts stāsts un foto par 6. novembrī dārzā iemūžinātiem uzziedējušiem zirņiem, kam izaugušas arī pākstis.

Savukārt Latvijas simtgadei veltīto reportāžu vidū par uzvarētāju izraudzīts foto stāsts, kas ataino bērnu, vecāku un audzinātāju darinājumus, lai radītu svētku noskaņu Rīgas bērnudārzā "Pērlīte".

Visvairāk reportāžu "Delfi Aculiecinieks" saņēmis, aicinot lasītājus parādīt savu adventes vainagu vai dekoru. Apbalvojam divus uzvarētājus – Alvilu par ideju, kā Ziemassvētkus gaidīt ar paša gatavotu īpašu svečturi "Saulstāvji". Tāpat balvu saņem Zane, kuras ģimenē vainags no dzijas tapa kopīgiem spēkiem.

Balvu saņem arī reportāža, kas sūtīta, atsaucoties aicinājumam parādīt, kā rotāta svētku egle – Leldes ģimenē svētkiem speciāli tapa dekori ar latviešu spēka zīmēm no koka ripām.

Lasītājus arī aicinājām dalīties ar saviem iespaidiem par šo ziemu un kā to izbaudīt. Foto un video liecina, ka daudz prieka sagādāja sniegavīru velšana, savukārt starp tiem amizantākais ir vīrs ar kājām gaisā. Autors saņem balvu.

Kā allaž, arī aizvadītajos mēnešos "Delfi Aculiecinieks" saņēmis virkni dabas vērojumu reportāžu. Šoreiz balvu iegūst fotoattēli, kuros fiksēts neierasti krāšņs saulriets Ventspilī.

Balvu iegūst arī divas ceļu satiksmei veltītas reportāžas. "Delfi" aculiecinieks Viesturs ziņoja par šoferiem-pārkāpējiem, kuri masveidā ignorēja luksoforu remontdarbu vietā uz autoceļa Gulbene-Balvi. Savukārt Jānis Zariņš janvārī iemūžināja neikdienišķu ainu Cēsīs, kur pa slidenajiem ceļiem fūrei palīdzēja pārvietoties "Mercedes" džips.

Starp ziņu reportāžām par kādu notikumu vai pasākumu par vērtīgāko atzīta lasītāja Leona Stiprā foto sērija no Tukuma, kur atklāja pieminekli Zigfrīdam Annai Meierovicam – pirmajam Latvijas ārlietu ministram.

"Delfi Aculiecinieks" aizvien apbalvo arī plašākus aculiecinieku rakstus, kas veltīti kādai tēmai. Šoreiz balvu saņem Ojārs Lapiņš, kurš pastāstīja par klupšanas akmeņiem, mēģinot pārdot lietotu automašīnu labā stāvoklī.

Par vērīgumu balvu saņem Ilva. Viņa pirmssvētku dienās novēroja, kā pie lielveikala Rīgā autovadītājs, saprotot, ka spēkrata atstāšanai nav brīvu vietu, noparkoja to iepirkumu ratiņu novietnē.

Uzvarētāju reportāžu autori katrs saņems balvā dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā iepirkumiem lielākajos tirdzniecības centros Latvijā. Ar uzvarētājiem par balvu saņemšanas kārtību "Delfi Aculiecinieks" sazināsies personīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!