Foto: Shutterstock
Izvērtējot vasaras mēnešos, maijā, jūnijā un jūlijā, iesūtītos stāstus, foto un video, "Delfi Aculiecinieks" izraudzījies labākās reportāžas.

Savus lasītājus aicinājām dalīties ar iespaidiem, apmeklējot šī gada "Muzeju nakti": "Atklāj 'Delfi Aculieciniekam', ko piedzīvoji Muzeju naktī!" Starp iesūtītajiem stāstiem, mūsuprāt, lasītājiem noderīgākais ir ierosinājums paviesoties Svētās Marijas Magdalēnas baznīcas zvanu tornī, ko atzina par 2016. gada labāko renovāciju.

Sadarbībā ar "Delfi" žurnālu "Viņa" aicinājām atklāt savu bildinājuma stāstu: "Atklāj savu īpašo bildinājuma stāstu 'Delfi Aculieciniekam'!". Lai arī atsaucās tikai viena aculieciniece, tomēr viņas stāsts un foto bijuši atsevišķas publikācijas vērti.

Starp negaisa postījumiem veltītajām reportāžām kā vērtīgākā atzīta Rīgā filmētā postaža pēc lietavām Lāčplēša un Sadovņikova ielā.

Kā ierasts katru gadu, arī šovasar aicinājām "Delfi" lasītājus parādīt savu sēņu guvumu mežā: "Padižojies 'Delfi Aculieciniekam' ar šīsvasaras sēņu ražu!". Starp virkni reportāžām, kurās lasītāji lepojās ar bagātīgo sēņu ražu, par interesantāko tomēr bija atzīstams fotostāsts par neparastu baraviku – piecas kopā saaugušas sēnes.

Par vērtīgāko ceļu reportāžu atzīts video, kurā pārvietojamies pa Rīgas ielām iemūžināts kāds 15 gadus tehnisko apskati neredzējis žigulis. Video: Rīgas ielās izbraucis vairāk nekā 15 gadus tehnisko apskati neredzējis žigulis.

Tāpat par uzvarētāju nolemts atzīt savā ziņā satiksmei veltītu reportāžu, kas filmēta Siguldā un kurā fiksēta neikdienišķa aina – divu gaisa balonu sadursme. Video: Siguldā lidojuma laikā saduras divi gaisa baloni.

Starp dabai un dabas parādībām veltītajiem foto un video, kurus jūlijā mainīgo un brīžiem postošo laikapstākļu dēļ saņēmām tiešām lielā skaitā, kā veiksmīgāko lemts atzīt fotostāstu no Iecavas. Tur aculieciniekam izdevās foto kadros tvert virpuļstabu. Foto: Pie Iecavas novērots virpuļstabs.

Tāpat šovasar saņemtas vairākas reportāžas, kur iemūžināti savvaļas dzīvnieki. Sevišķu ievērību izpelnījās foto un video ar brūno lāci, tomēr kā vērtīgāko atzinām video, kurā maijā iemūžināts Latvijā ārkārtīgi rets viesis – delfīns, afalīna. Balvu saņem Uldis par no motorlaivas uzņemto delfīna video.

Sumināt nolemts arī stāstu par to, kā aculiecinieki, ieraugot vīrieti bezpalīdzīgā stāvoklī autobusa pieturā, nolēma viņam palīdzēt, izsaucot neatliekamo medicīnisko palīdzību, aktualizējot jautājumu par to, kā jārīkojas līdzcilvēkiem, pamanot zemē gulošu cilvēku. "Ģimene izsauc NMPD, bet saņem draudus; kā rīkoties, pamanot zemē gulošu cilvēku?".

Nosaukto reportāžu autori saņems dāvanu karti 30 eiro vērtībā iepirkumiem, tostarp kino apmeklējumam tirdzniecības centrā "Riga Plaza" Rīgā.

Ar uzvarētājiem sazināsimies personīgi, lai vienotos par balvas saņemšanas iespējām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!