Foto: DELFI Aculiecinieks
"Vairākas reizes esmu saskāries ar sasmaržotu cilvēku problēmām ārstu apmeklējuma laikā," ziņo uzticīgais "Delfi" lasītājs Leons Stiprais un sniedz savus argumentus, kāpēc spēcīgs aromāts traucē ārstiem strādāt.

"Pirmkārt, ja vēlaties, lai ārsts pareizi nosaka jūsu saslimšanas diagnozi, tad nelieciet viņam smakt jūsu smaržu mākonī. Sevišķi tas attiecas uz mediķiem, zobārstiem, kuriem ir mazāk iespēju ātri veikt jums analīzes un citus izmeklējumus.

Ir dažādi izmeklēšanas un diagnosticēšanas veidi. Viens no tiem ir cilvēka smarža.

Ejot pie jebkura speciālista, vajag būt pieklājīgam. Jānomazgājas ar parastām ziepēm iepriekšējā vakarā. Neaizmirstiet nomazgāt kājas, paduses un veikt intīmo vietu sakopšanu. No rīta noskaloties un izmazgāt zobus.

Ir valstis, kur speciālisti var nepieņemt pacientu, ja tas ir sasmaržojies. Esmu redzējis brīdinājumus uzgaidāmajās telpās.

Tas sevišķi attiecas uz loriem, zobārstiem, laborantiem, acu ārstiem, kuri ir spiesti pieliekties jums tuvu.

Ir cilvēki, kuri no spēcīgām smaržām cieš. Alerģija, asarošana, klepus, galvas sāpes.

Pēc sasmaržotu pacientu apmeklējuma alerģiski mediķi nespēj turpināt darbu. Poliklīniku, labaratoriju vadītājiem ir jāveic aptauja un nepieciešamības gadījumā redzamā vietā rakstiski jābrīdina pacienti, ka mediķis var atteikt vizīti.

Pie viena gribas brīdināt lasītājus par dažu "modes kliedzienu" sekām.

Nezinu, kāpēc mazgājamā līdzekļa ražotāji uzbāžas ar sasmaržotiem mazgāšanas līdzekļiem. Aeresoli ar asām smaržām nav veselīgi. Daļai cilvēku tas var izsaukt organisma sensibilizāciju.

Pirms modes ieviešanas parunā ar savu ģimenes ārstu vai ķirurgu.

Lai saprāts un veselība!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!