Aizvadot godam pēdējo X Race posmu un iegūstot 9.vietu vīru konkurencē, visa Delfu lasītāju komanda bija vienisprātis, ka uz Siguldu zelta rudeni skatīties kādu laiku vairs nebrauksim. Sacensību rīkotāji bija parūpējušies, lai maksimāli tiktu izbaudīts Siguldas kalnainais apvidus un tūristiem paredzētās kāpņu virtenes pēc sacensībām daudziem no mums rādītos murgos.

Diemžēl jau pirms starta paspējām izdarīt diezgan muļķīgu kļūdu, Rīgā aizmirstot somu ar sporta drēbēm, apaviem un kompasiem. Tomēr ar nelielu pārgalvību un autobraucēju sociālā tīkla "Waze" palīdzību pēc stundas bijām uz starta pilnā ekipējumā.

Pēc starta saņemot kartes, uzreiz bija skaidrs, ka jāpārliecinās divreiz pirms skriet no kalna lejā, jo kļūdas gadījumā augšupceļš būs dubultā nepatīkams. Atdevuši ļoti daudz spēka pirmajā (kāju) posmā, bijām priecīgi uzkāpt uz velosipēdiem. Ar lielu prieku un ātrumu nobraucām lejā pa asfaltēto ceļa posmu un devāmies pirmā kontrolpunkta meklējumos. Nelaime tikai tā, ka, ja reiz esi ticis kaut kur lejā, agri vai vēlu būs jākāpj augšā. Drīz vien apstiprinājās aizdomas, ka ar velosipēdu plecos kalnā uzkāpt ir krietni grūtāk, nekā bez tā. Bijām pavisam piemirsuši pirmo X Race posmu, kad problēmas radīja krampji kājās, kas patiesībā ir daļēji risināma problēma, sagatavošanās posmā lietojot attiecīgos vitamīnus. Muļķīgi, bet lielāko daļu laika mēs zaudējām nevis maldoties pa mežu un meklējot kontrolpunktus, bet vāļājoties pa zemi un masējot kājas. Protams, visi bijām koleģiāli un mūsu komandas enkuram ar "mirušajām" kājām palīdzējām kā varējām. Neskatoties uz daļēji fizisku vājumu, skriešanu pa mežu pēc spoguļkartes izpildījām lieliski. Speciālajā uzdevumā trāpījām ar peintbola šauteni visos mērķos precīzi un devāmies uz nākamo posmu "baļķis", kārtējo reizi uzkāpjot augšā pa stāvajām kāpnēm Siguldas kalnā. Izrādījās, ka uzdevums "baļķis" sevī slēpa vienkāršu tā sazāģēšanu, kas lielas grūtības nesagādāja.

Pēc kartes spriežot, laivu posms šķita biedējošs, jo puse ceļa bija jāairējas pret Gaujas straumi. Par laimi, starp mums bija viens vecs jūras vilks, kas gan airēja pa diviem, gan apgaismoja ar dažādām upju gudrībām. It kā jau loģiski, tomēr daudzas komandas pamanījās ignorēt veco patiesību, ka straume gar krastu parasti ir daudz lēnāka nekā upes vidū.

Ļoti interesants bija pēdējais uzdevums, kur bija vajadzīgas ne tikai ātras kājas, bet arī ass prāts. Lai atrastu pēdējā kontrolpunkta koordinātes, kartē pēc fotogrāfijas bija jāatrod divu objektu atrašanās vietas. Papildus tam, jāatrisina atjautības uzdevums: "Kāds burts jāliek jautājuma zīmes vietā "JJMAMF?" ?" Atbilde izlasāma raksta beigās. Atminējuši visas mīklas "paņēmām" pēdējo kontrolpunktu un finišējām.

Iespējams, pēdējā posmā bijām cerējuši uz nedaudz labāku rezultātu, taču ir acīmredzami, ka visas Tautas klases komandas sezonas laikā ir pilnveidojušās gan fiziski, gan taktiski. Arī mēs. Iesaku visiem, kas šogad neizmantoja iespēju sevi pārbaudīt ekstremālos apstākļos un vienkārši labi pavadīt laiku, jau savlaicīgi ieplānot X Race sacensības nākamajā sezonā. Tas vienkārši ir tā vērts.

Atbilde : Jūlijs Jūnijs Maijs Aprīlis Marts Februāris Janvāris.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!