Foto: DELFI Aculiecinieks
Covid-19 pandēmijas laika ierobežojumi vēl nav atcelti, bet kāda "Delfi" aculieciniece Ziepniekkalnā iemūžinājusi, ka jaunieši turpina pulcēties baros.

"Jaunieši domā, ka aiz mājas var," raksta aculieciniece, kura iemūžinājusi jauniešu izklaides.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets (MK) 2020. gada 29. marta ārkārtas sēdē apstiprināja izmaiņas MK 2020. gada 12. marta rīkojumā Nr. 103 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" nolūkā nodrošināt lielāku cilvēku fizisko distancēšanos un nosakot, ka personām ir jāievēro fiziskās distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumi kā publiskās iekštelpās un publiskās ārtelpās, tā arī koplietošanas telpās.

MK rīkojumā noteikts, ka jebkurā sabiedriskā vietā – iekštelpās, ārtelpās, kā arī koplietošanās telpās, t.i. gan kāpņu telpās u.c. daudzdzīvokļu dzīvojamo māju koplietošanas telpās, māju pagalmos un stāvlaukumos, personām jāievēro savstarpēja divu metru distance, kā arī visi epidemioloģiskās drošības pasākumi. MK rīkojumā noteikts, ka, neievērojot 2 metru distanci, vienlaicīgi pulcēties publiskās vietās var ne vairāk kā divas personas; personas, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā; vecāks un to nepilngadīgie bērni, ja tie nedzīvo vienā mājsaimniecībā; personas, kuras veic darba vai dienesta pienākumus.

Par noteikumu neievērošanu paredzēts naudas sods.

Sūtiet savas reportāžas un par mēneša labāko reportāžu saņemiet balvu – dāvanu karti no "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām e-pastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!