Foto: DELFI
Portāls "Delfi" publicē vēl vienu no iesūtītajiem šīs nedēļas nogales koncertiem, ko iesūtījusi lasītāja, kura pabijusi abos pasākumos. Viņa raksta: "Ieraugot šo iespēju dalīties savos piedzīvojumos, sapratu, ka iespēja ir jāizmanto!"

Tā kā esmu "Prāta Vētras" ilgu gadu atbalstītāja un tūres koncertu līdzi visurbraucēja, tad šoreiz nodomāju-centīšos koncertu vērtēt objektīvi, jo draugi man vienmēr sakot, ka es to nespēju. Laikam jau viņiem būs taisnība, jo daļu no savas dzīves nav jāvērtē, tā vienkārši ir jābauda. 

Viss sākās ar 10.decembra sniega vētru pie Arēnas Rīga ieejas durvīm plkst16.30. Jāatzīst, savā 13 gadu koncertu apmeklēšanas pieredzē, šī bija visaukstākā gaidīšana, bet es zināju- Tur kaut kam ir jābūt! 

Karstākās fanes ieņēmušas savu tradicionālo vietu iepretim Mihelsonam, sagatavojušas košas parūkas, lai pašām jautrāk(starp citu-parūkas abos koncertos aizņēmās Renārs ar Jubaltu) un gatavas gada skaļākajam notikumam. Jau pēc pirmās dziesmas man ir skaidrs-šis nebūs nekāds parastais desmitgades atskaites koncerts, jo Rogas pārdomātie skatuves vizuālie gudrojumi, video projekcijas, ekrānu dažādība un gaismas objekti mani kārtējo reizi pārsteidza tā, ka es ar muti vaļā skatījos sev apkārt un nespēju vien beigt priecāties par to, ko es redzu! Liels prieks un gandarījums man bija par pārdomāto dziesmu repertuāru, jo tika ievērota arī mana vēlme koncertā iekļaut dziesmu 'Na Zare'. Labākās no labākajām dziesmām! Skan dziesma 'Rudens', visiem klātesošajiem rokas vicinās vienā ritmā. Skan 'Mana dziesma', telefonu gaismiņas paver apbrīnojamu skatu! Skan 'Spogulīt, spogulīt', un ir tāda sajūta, ka šī ir Latvijas otrā himna. Skan 'Četri krasti' un ir tiešām tāda sajūta, ka mēs visi ''šonakt piedzimsim no jauna''. Dziesmā ir spēks! Sirsnība, patiesums, mīlestība pret dziesmu, draudzība un emocijas...tas viss veidoja neaizmirstamas atmiņas.

Nepagāja ne 24stundas, kad es atkal salstu pie "Arēnas Rīga" un gaidu lielo notikumu. Pēc koncerta un vēl šodien man prasa- ''nu kurš koncerts bija labāks?'' Es dziļi ievelku elpu un saku- '''Kartupeļi tie paši, bet mērcīte katrā reizē citādāka''(kā Renārs reiz teica). Sestdienas koncertā publika bija īpaši ovācijām skaļa, nu tik skaļa, pat vienu brīdi Ingariņš (Ingars Viļums-bass) smaidot aizspieda ausis. Par katru koncertu man ir savas atmiņas un piedzīvojumi, un es tikai gribētu cerēt, lai visi justos tikpat laimīgi kā es pēc šiem diviem neaizmirstamajiem notikumiem. Varu apbrīnot, kā "Prāta Vētra" un viņu mūzika spēj sniegt tādas emocijas, ka man vēl ilgi ir laimes sajūta par to, ko redzēju un dzirdēju. Tie bija svētki ne tikai man, bet vēl 24 000 skatītāju, un man ir tāda sajūta, ka visi šie svētku viesi un grupas puiši abos koncertos bija labākie draugi. Esmu no visas sirds laimīga, ka bija aculiecinieks šajā brīnumskaistajā notikumā. Šo pēckoncertu sajūtu mums visiem ATLIEK NOSARGĀT. :)

p.s. Pateicos, pateicos, no visas sirds Jums PA-TEI-COS! :)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!