Foto: DELFI Aculiecinieks
Svētdien, 16. jūnijā, aculieciniekam Viesturam izdevies iemūžināt "meža saimnieku" lāci netālu no Balvu un Rugāju novadu robežas, viņš stāsta portālam "Delfi".
Foto: DELFI Aculiecinieks

Jau ziņojām, ka sestdienas, 15. jūnija, rītā, dodoties uz Valmieras pusi, aculiecinieks Austris pamanīja divus lāčus, kas bija iznākuši no meža.

Ķepaiņi redzēti ap pulksten astoņiem ceļa posmā no Rūjienas uz Valmieru.

Sociālajos tīklos redzams, ka abus dzīvniekus Oleru mežā manījuši vairāki autobraucēji.

Jau ziņots, ka 2017. gadā Latvijā tika apstiprināts brūnā lāča sugas aizsardzības plāns. Saskaņā ar monitoringa un gadījuma ziņojumu datiem Latvijā gada laikā ir novērojami apmēram 30 lāči. Taču par pastāvīgu lāču populāciju varēs runāt tad, kad lāči Latvijā sāks vairoties.

"Pēdējo divu gadu situācija ir ļoti dinamiska, dzīvnieku skaits var mainīties strauji, tāpēc lāču aizsardzības plāns ir izstrādāts uz pieciem gadiem, pēc tam plāns jāaktualizē atbilstoši tā brīža situācijai," iepriekš stāstījusi Latvijas Valsts mežzinātnes institūta "Silava" vadošā pētniece Guna Bagrade.

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa “Delfi Aculiecinieka” tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!