Foto: DELFI Aculiecinieks
Portāla "Delfi" lasītājs Leons Stiprais šonedēļ ar fotokameru iemūžinājis spožu debesu ķermeni – Veneru, kas saskaņā ar LAB sniegto informāciju Latvijā būs labi novērojama visu februāri.

"Pavisam nesen piecēlos pirms saules lēkta. Piegājis pie loga, ieraudzīju skaidras debesis, kas sāka jau sārtoties. Acīs iekrita spilgta zvaigzne. Vienīgā visā debesu jumā," raksta Leons, piebilzdams,ka skats bijis neaptverami skaists. Izbrīnu lasītāja radīja tas, ka rietumu pusē arī visa debesu pamale sārtojās maigi rozā krāsā.

Krāšņās debesis Leons iemūžināja ar foto kameru, kura tvēra arī tobrīd spožāko debesu ķermeni, vīriešaprāt, Veneru.

Latvijas Astronomijas biedrībā (LAB) gan uzsver, ka patlaban Venerai palielinājumā jāizskatās kā pusmēnesim. Biedrībā pieļauj, ka, iespējams, aculiecinieks Veneru attēlā izfokusējis, tamdēļ tā izskatās apaļa. "Lai iegūtu pareizu Veneras attēlu, fotoaparāts jāliek uz statīva un jāpārliecinās, ka attēls ir ass," vērš uzmanību LAB priekšsēdētājs Māris Krastiņš.

Biedrībā arī informē, ka patlaban Venera ir labi novērojama dienvidaustrumu un dienvidu pusē pirms saules lēkta. Planēta no rītiem būs novērojama februārī.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!