Foto: DELFI Aculiecinieks
Portāla "Delfi" aculiecinieks Dainis, ikdienā pārvietojoties pa Vecrīgu, piefiksējis virkni auto novietošanas noteikumu pārkāpēju. Savos vērojumos viņš dalās ar "Delfi" lasītājiem.

"Mans ceļš šoreiz bija universālveikala "Stockmann" virzienā. Izejot cauri Vecrīgai, kārtējo reizi novēroju vadītājus, kuri transportlīdzekļus novieto stāvēšanai neatļautās vietās, jo, lūk, slinkums meklēt stāvvietu vai arī negribās maksāt par stāvvietu," ziņo aculiecinieks.

Vīrietis vēlētos autovadītājiem atgādināt, ka privātais transports nav vienīgā iespēja, kā galvaspilsētā pārvietoties. Ir pieejams arī sabiedriskais transports, taksometrs, velosipēds, kā arī sevišķi veselīgi ir doties kājām, akcentē Dainis: "Citādi rodas sajūta, ka dažam labam auto pieaudzis pie dibena un staigāt vairs nemaz negribas."

Kājāmgājējs pamanījis, ka Vaļņu un Audēju ielas krustojumā lepns BMW un "Lexus" novietots stāvēšanai krustojumā. Tikmēr "Mercedes" novietots uz ietves, bet "Volkswagen Golf" markas auto vadītāja novietojusi auto, neievērojot ceļa apzīmējumu. Tāpat regulāri Dainis parkošanās huligānus ievērojis 13. janvāra ielā, 5. tramvaja pieturā, kur ceļazīme aizliedz apstāties un stāvēt abās ceļa pusēs.

Arī iepretim "Avalon Hotel" 13. janvāra ielā transportlīdzekļi tiek novietoti stāvēšanai uz ietves. Maskavas ielas sākumā pie Dzelzceļa tilta, kur ir dzeltenais ceļa apzīmējums, ir populāra vieta parkošanās gribētājiem, stāsta Dainis.

"Diemžēl braukšanas kultūra Latvijā pasliktinās. Nekaunīgu un agresīvu vadītāju kļūst aizvien vairāk. Būtu labi, ja vairāk cilvēku lietotu Rīgas pašvaldības policijas mobilo aplikāciju un ziņotu par ceļa satiksmes noteikumu pārkāpējiem, jo tikai tā var izskaust šos nekauņas," pārliecināts Dainis.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti iepirkumiem "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni - 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!