Portāla "Delfi" lasītājs Tonijs trešdien, 1. februārī, Rīgā novēroja, ka pa dzelzceļa sliedēm tiek pārvietota militārā tehnika. Portāls "Delfi" Nacionālajos Bruņotajos spēkos noskaidroja, ka militārā tehnika tiek pārvietota, jo Baltijas valstīs turpinās ASV operācijas "Atlantic Resolve" rotācija.

Pastiprināta militārās tehnikas kustība pa valsts galvenajiem autoceļiem un dzelzceļu būs vērojama arī turpmākajās dienās, informēja NBS komandiera preses virsniece, majore Sandra Brāle.

Aculiecinieka fotoattēlos iemūžinātas bruņumašīnas "Bradley", munīcijas piegādes transporta vienības un atbalsta kāpurķēžu tehnika, apliecināja Brāle.

NBS arī informē, ka operācijas "Atlantic Resolve" rotācija demonstrē ASV sabiedroto spēju, sadarbojoties ar uzņemošo valsti, ātri izvietot ekipējumu un personālu Eiropā un spētu reaģēt uz jebkuru apdraudējumu. Šāda operācija sniedz iespēju ASV un Latvijai pilnveidot sadarbību un procedūras kopēju uzdevumu izpildē.

Mācību operāciju "Atlantic Resolve" ASV sāka pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas 2014. gada pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos. Operācijas mērķis ir apliecināt ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā, veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā. Operācija ir izvērsta arī Rumānijā un Bulgārijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!