Foto: DELFI Aculiecinieks
"Delfi" lasītāja Inese, sēņojot Blīdenes pusē, pamanīja un foto iemūžināja, viņasprāt, kāpostgalvai līdzīgu, neparastu sēni. Latvijas Dabas muzejā sēni atpazīst kā čemuraino čemureni, kas Latvijā ir aizsargājama sēne.

"Bijām ar draugu sēņot Blīdenes pusē un uzdūrāmies sēnēm, kādas dzīvē neesam nekad redzējuši," raksta Inese, un sēni raksturo kā no daudzām sēnēm sastāvošu, taču ar vienu kātu. Tā bijusi apmēram 50x50 centimetrus liela, apaļa.

"Nofotografējām, pabrīnījāmies un atstājām mežā, jo nezinājām, vai tā ir ēdama," pauž Inese.

Latvijas Dabas muzeja speciāliste, mikoloģe Inita Dāniele portālam "Delfi" norāda, ka aculieciniece iemūžinājusi čemuraino čemureni (Poluporus umbellatus). "Latvijā aizsargājama sēne, tā ka jautājums par ēšanu atkrīt," teic Dāniele, piebilstot, ka šogad čemurainās čemurenes Latvijā aug lielā skaitā.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti iepirkumiem "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni - 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!