Vjetnamā cilvēki ļoti daudz un smagi strādā, cerot uz labu ražu. Vjetnamieši ir cītīgi un izturīgi darbinieki, kuri strādā garas darba stundas un ceļas jau 5 no rīta, lai izvairītos no svelmes. "Kas agri ceļas, tam Dievs dod," tā vēsta sakāmvārds.

Dienas laikā Vjetnamā temperatūra sasniedz +40 grādu atzīmi, un, lai pasargātu sevi no saules apdegumiem, vjetnamieši nēsā apģērbu ar garām piedurknēm un īpašu masku, kas nosedz seju.

Protams, Vjetnamā neviens nekur nedodas arī bez elegantajām vjetnamiešu palmu cepurēm koniskajā formā, kas tradicionāli zināma kā "non bai tho" (cepure, uz kuras uzrakstītas dzejas rindas).

"Kāpēc nodarboties ar dzeju, labāk apstrādā rīsa laukus," tā vēsta japāņu sakāmvārds. "Ja pārāk bieži dievu lūgsi, paliksi bez rīsiem," tā bengāliešu tice'jums. "Rīsa laukā putra garšīgāka, nekā pie plīts" korejiešu sakāmvārds.

Sūtiet savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā iepirkumiem lielākajos tirdzniecības centros Rīgā - "Origo", "Alfa" un citos.

Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!