Foto: DELFI Aculiecinieks
"Apciemoju Tervasāri pussalu pie Haminas pilsētas. Pussala atvēlēta somu atpūtai un ir gluži kā maza Jūrmala ar kafejnīcām, maziem muzejiem un maziem golfa laukumiem. Tur pamanīju neparastus veidojumus," raksta "Delfi" lasītājs Leons Stiprais.

"Viesojoties pussalā, pievērsu uzmanību neparastam priežu pudurim. Uz koka čiekuriem redzēju neparasti lielus, svaigus un ne tik svaigus sveķu veidojumus. Kad pavaicāju par šiem veidojumiem kādam somam, tas man atteica, ka tie tur atrodas un gaida pēctečus. Viņš skaidroja, ka sveķi ir topošais dzintars un somi domājot par ļoti tālu nākotni. Pēc kādiem 20 miljoniem gadu nākotnes somiem būšot dzintars un tas maksāšot milzu naudu.

Pussalā klejo fazāni, strazdi, dzilnas. Sveķos iekrīt kāds kukainis, kādu čiekuru norauj vējš vai arī nopurina sveķus. Soms man klāstīja, ka tomēr sāļais jūras ūdens, nogulsnes un spiediens darīšot savu darbu. Somiem būšot savi dzintara krājumi. Gluži tāpat kā somiem nu jau turpat simts gadus ir sava valsts. Soms arī uzsvēra, ka Somijā putniem ļauj dzīvot un te nededzina veco zāli.

Atzīšos, ka nesapratu, vai paziņa mani āzē, tomēr ar fotoaparātu piefiksēju daudzas neparastas radības, kuras mitinājās šajos pundurpriežu biezokņos."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!