Foto: DELFI Aculiecinieks
Ar garīgās mūzikas koncertu un Ērika Ešenvalda darbiem Lāčplēša diena 11. novembrī pieminēta arī Čīles galvaspilsētā Santjago – Sv. Pestītāja luterāņu baznīcā, no Dienvidamerikas valsts portālam "Delfi" ziņo Sandra Rozenberga-Saavedra.

Koncertā čīliešu koris "Amancay" diriģenta Kristiāna Kastro vadībā izpildīja Ērika Ešenvalda kora darbus. Koncertā tāpat piedalījās vēl divi čīliešu kori – "Cantares del Elqui" diriģentes Darsijas Astorgas vadībā un "Cenit" diriģenta Marko Marčanta vacībā –, kas izpildīja dažādu mūsdienu komponistu garīgo mūziku.

"Jātzīmē, ka visi nosauktie kori iekļāvuši latviešu komponistu mūziku savos repertuāros," pauž Saavedra, kura kopā ar Latvijas Evanģēliski Luteriskā Baznīca Ārpus Latvijas Austrumu apgabala mācītāju klātesošos čīliešus iepazīstināja ar Lāčplēša dienas nozīmību Latvijas vēsturē. "Tika arī iedegta svece ar Latvijas karoga lentīti, godinot mūsu brīvības cīņu varoņus. Koncerts bija kupli apmeklēts un izpelnījās čīliešu publikas uzmanību – klausītāji piepildīja visu baznīcu."

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!