Foto: DELFI Aculiecinieks
Portāla "Delfi" lasītāja Skaidrīte dalījusies fotogrāfijās, kur redzama brīnumaina viņas dārza lilija ar aptuveni 130 ziediem uz viena kāta.

Portāls ''Māja&Dārzs'' sazinājās ar brīnumainā auga īpašnieci Skaidrīti, kas apgalvoja, ka kaut ko tik krāšņu un kuplu savā dārzā redz pirmo reizi. Dārzs, kurā izaugusi šī iespaidīgā liliju saime atrodas Saldū, un 130 ziedu krāšņums izaudzis bez saimnieku palīdzības, jo kā atzīst lasītāja, tik ražena puķe viņai pirmo reizi izaugusi pati no sevis. Interesanti, ka lilija esot ieaugusi dienziedes krūmā un apkārt tam aug arī citas lilijas, taču tās šo 130 ziedu tuvumā gluži vai nobāl.

Skaidrīte stāsta, ka jau pavasarī lilijas izskatījušās aizdomīgas, jo veidojās neparasti biezi kāti un augs pletās plašumā, tāpēc ar nepacietību tika gaidīts, kas parādīsies vēlāk, un nu lilija ir pārsteigusi nesagatavotus pašus dārza saimniekus. Skaidrīte stāsta, ka liliju lapas esot ļoti pūkainas un arī kāts esot neierasti biezs, aptuveni desmit centimetrus plats, taču to, kāda liliju šķirne tā esot, īpašniece pati nemaz neatceroties. 

Tā kā ziedu vainags ar katru dienu kļūst kuplāks, arvien plaukstot jauniem ziediem, tad Skaidrīte solījās ziņot arī par liliju tālāko ziedēšanu.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!