Foto: DELFI Aculiecinieks

Pulksten 18:52 ugunsdzēsēji saņēmuši izsaukumu uz Krišjāņa Valdemāra ielu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju daudzstāvu ēkā ir izveidojušās plaisas, portālu "Delfi" informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas priekšniece Ilze Dāme Birziņa.

No divām blakus esošām ēkām, sadarbībā ar pašvaldības policiju šovakar evakuēti 33 cilvēki, suns un divi kaķi.

Evakuētajiem nodrošināts autobuss. Pašvaldība arī piedāvās un nodrošinās izmitināšanas naktsmītnes evakuētajiem iedzīvotājiem, kuriem tas būs nepieciešams, informē Rīgas domē.

Māja Valdemāra ielā 119, Rīgā

Notikuma vietā glābēji konstatējuši, ka ēkā ir izveidojušās redzamas plaisas un nekavējoties uzsāka cilvēku evakuāciju.

Šobrīd notikuma vietā sadarbībā ar pašvaldības policiju tiek nodrošināts autobuss evakuēto cilvēku izmitināšanai.

Informācija par ēkas stāvokli nodota Rīgas pilsētas būvvaldei. Notikuma vietā strādāja 23 ugunsdzēsēji glābēji.

Kā informē pašvaldībā, ēkai ir atslēgta gāzes padeve. Objektu devusies pārbaudīt Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta būvinspektore. Šajā gadījumā būs nepieciešams arī sertificēta būvspeciālista tehniskās apsekošanas atzinums. Pēc pašvaldības rīcībā esošās informācijas, ēku, kurā radušies bojājumi, apsaimnieko dzīvokļu īpašnieku biedrība.

Bīstamības dēļ ierobežota arī gājēju un sabiedriskā transporta satiksme K. Valdemāra ielā pie 117. nama. Izmainīts maršruts 3. trolejbusam un 11. autobusam. Ārpilsētas virzienā transports brauc pa K. Valdemāra ielu, Sporta ielu, Skanstes ielu, Zirņu ielu un tālāk pa maršrutu. Tiek izlaistas pieturvietas A. Briāna iela, Alojas iela, Ēveles iela. Centra virzienā transports brauc pa Zirņu ielu, Skanstes ielu, Sporta ielu, Vesetas ielu, Hanzas ielu un K. Valdemāra ielu. Tiek izlaistas pieturvietas Ēveles iela, Palīdzības iela, Bruņinieku iela.

Lai koordinētu palīdzības sniegšanu iedzīvotājiem, notikuma vietā ieradušies Rīgas vicemēri Linda Ozola un Edvards Ratnieks, kā arī dažādu valsts un pašvaldības dienestu pārstāvji.

Ja ēka pēc ugunsgrēka vai citas nelaimes nav izmantojama, dzīvokļu īpašniekiem Rīgas pašvaldība piedāvā saņemt gan sociālo palīdzību, gan iespēju apmesties pagaidu miteklī. Evakuētajiem iedzīvotājiem ir tiesības pašvaldībā saņemt krīzes pabalstu – līdz 500 eiro vienam cilvēkam vai līdz 1000 eiro ģimenei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!