Foto: DELFI Aculiecinieks
"Rīgas HES ūdenskrātuvē samazināts ūdens līmenis, Daugava atgriezusies vecajā gultnē, ļaujot kājām aiziet līdz Svētā Meinarda salai Ikšķilē," par paša piedzīvoto un fotoattēlos iemūžināto raksta "Delfi" lasītājs Jānis Kazaks.

"Vāczemes bīskaps Meinards šeit uzraudzīja pirmās mūra baznīcas būvi Baltijā, ko pabeidza 1185. gadā. Meinards mira 1196. gadā, 14. gadsimtā bīskapa pīšļus pārvietoja uz Rīgas Doma baznīcu.

Foto: DELFI Aculiecinieks

1993. gadā pāvests Jānis Pāvils II kanonizēja bīskapu Meinardu svētajos. Baznīca postīta un atjaunota vairākas reizes, redzamās drupas-Pirmā pasaules kara sekas. Konservācijas nolūkā 2002. gadā virs drupām novietots metāla jumts, 2005. gadā tas iekļautas Eiropas kultūras mantojuma sarakstā. 2010. gadā atklāta piemiņas plāksne Svētajam Meinardam. Dievkalpojumus un kāzu ceremonijas veic pie akmens altāra un 10 metālus augstā metāla krusta," vēsta Jānis. "Braucam, ejam, skatām!" viņš aicina.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti iepirkumiem "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni - 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!