Foto: DELFI Aculiecinieks

"Pretī jūras vārtiem kuģis "Hadeland" uzsēdies uz sēkļa," portālam "Delfi" svētdien, 4. augustā, rakstīja lasītājs Jānis. Savukārt Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrā informēja (MRCC), ka 3. augusta vēlā vakarā kuģis divkārt uzskrēja uz sēkļa, to vadīja iereibis kapteinis.

Sākotnēji, pulksten 21.41 Krasta apsardze bija saņēmusi informāciju par Antigvas un Barbudas valsts piederības kravas kuģi "Hadeland", kas, izejot no ostas, uzskrējis uz sēkļa.

Nekavējoties tika nosūtīts krasta apsardzes kuģis KA-06 "Gaisma" uz negadījuma vietu, ko apsekojot, konstatēja, ka vides piesārņojums nav noticis, kā arī nav cietuši cilvēki. MRCC tika vēstīts, ka no sēkļa kuģis tiks nost saviem spēkiem.

Tomēr pulksten 22.21 KA-06 "Gaisma" informēja Krasta apsardzi, ka "Hadeland" atkārtoti uzsēdās uz sēkļa. Krasta apsardzes kuģa apskates grupa uzkāpa kuģa, lai veiktu detalizētāku apskati, kuģa kapteinim izelpā konstatējot alkohola klātbūtni, par ko tika noformēts protokols.

Kuģis “Hadeland” pēc tikšanas nost no sēkļa tika norīkots doties uz Rīgas Ostas reida enkurvietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!