Foto: DELFI Aculiecinieks
"Amerikāņu beku atradums Latvijas mežos," portālam "Delfi" raksta kāds sēņotājs, kurš iesūtījis titulbildē redzamo foto. Latvijas Dabas muzejā apstiprina – suga patiešām ir invazīva.

"Attēlā ir dzīslkāta beka. Tā tiešām ir invazīva suga, kuras izcelsme ir Ziemeļamerika," norādīja portāla "Delfi" uzrunātā Latvijas Dabas muzeja mikoloģe Diāna Meiere.

Dzīslkāta beka pēdējos 10 gadus strauji izplatoties Baltijas jūras piekrastes mežos, kā arī tālāk iekšzemē. "Tā ir laba ēdama sēne, sēņotājiem vajadzētu priecāties," saka Meiere. Vienlaikus mikoloģe arī atzīst, ka to, vai šī suga un kādā veidā ietekmē vietējās sugas, pagaidām grūti vērtēt, jo nav veikti pētījumi.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti iepirkumiem "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni - 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!