Foto: DELFI Aculiecinieks

"Delfi" lasītāja Liene Rīgā, Juglā iemūžinājusi, ka "Bolt" elektroskrejritenis novietots atkritumu tvertnē. "Juglā "Bolt" elektroskūtera novietošana," raksta Liene.

Aicinām arī tevi dalīties ar foto, ja pamani nomas elektroskrejriteni noparkotu tam neparedzētā veidā. Uzņēmumā "Bolt" akcentē, ka visu informāciju par nepareizi novietotiem skrejriteņiem tas rūpīgi izvērtē un lemj, vai lietotājam bloķēt pieeju pakalpojuma saņemšanai.

Fotoattēlus vai video sūti uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv. Līdz šim iesūtītās "Delfi" lasītāju fotogrāfijas aplūkojamas te:

Par neparastu "Bolt" skrejriteņu novietošanas gadījumu ziņojām arī septembrī. Aculieciniece Gaļina Imantā bija piefiksējusi koku zaros "noparkotus" divus "Bolt" skrejriteņus.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Savukārt septembra ieskaņā sociālajā tīklā "TikTok" izplatīts video, kurš liecina, ka jaunietis mājoklī ienesis 8 nomas elektroskrejriteņus. Vaicājot uzņēmumā "Bolt", kā tas attiecas pret gadījumiem, ja pret elektroskrejriteņiem vērš huligānismu un vandalismu, portāls "Delfi" saņēma atbildi – noris cieša sadarbība ar policiju. Tiek sniegti pieteikumi par nodarītajiem zaudējumiem.

"Ja arī skrejritenis ir nozagts, tas principā paliek kā "ķieģelis". Līdzīgi kā jaunie viedtālruņi. Pateicoties mūsdienu aizsardzības mehānismiem, nozagto skrejriteni izmantot nevar. Taču šādu gadījumu skaits ir krietni samazinājies," portālam "Delfi" skaidroja "Bolt" skrejriteņu operāciju speciāliste Latvijā Gerda Kivleniece.


Uzņēmumā atgādina, ka vandalisms vai zādzība ir trešās personas mantas bojāšana, par ko piemēro kriminālsodu. Tāpat uzņēmumā teic, ka situācija ar katru gadu kļūst labāka. "Ja konkrētas rīcības dēļ mums tiek radīti mērķtiecīgi zaudējumi, tad lietotājam pieeju bloķējam. Ziņojam atbildīgajām iestādēm," uzsver Kivleniece.

Par nevietā atstātiem skrejriteņiem var ziņot, aizpildot anketu "Bolt" lietotnē, kā arī mājaslapā: https://bolt.eu/lv/report-scooter/ vai rakstot uz e-pastu: latvia-rentals@bolt.eu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!