Foto: DELFI Aculiecinieks
Līdz ar Austrumu partnerības samita sākumu ceturtdien, 21.maijā, Rīgā atsevišķas vietas kļuvušas par apzīmējuma "spoku pilsēta" cienīgām. Rīgu samita laikā iemūžināja aculieciniece Liena.

Kā informē Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts, Austrumu partnerības samits ir viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem pasākumiem prezidentūras laikā.

Šajā pasākumā jānodrošina normatīvajos aktos paredzētie un starptautiskajā praksē pieņemtie ārvalstu amatpersonu aizsardzības pasākumi, tāpēc noteikti satiksmes ierobežojumi Vecrīgā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas un viesnīcas Radisson Blu "Daugava" apkārtnē, kā arī lidostā "Rīga" un tās tuvumā.

Rīgā plānotais samits pulcēs Eiropas un Austrumu partnerības dalībvalstu augstākās valsts amatpersonas. Armēniju pārstāvēs Valsts prezidents Seržs Sargsjans, Azerbaidžānu - prezidents Ilhams Alijevs, Moldovu - prezidents Nikolaje Timofti, Ukrainu - prezidents Petro Porošenko, savukārt Gruziju pārstāvēs premjerministrs Iraklijs Garibašvili.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!